1962 fick balklänningen gästerna att gapa – 51 år senare tar barnbarnet på sig den igen och förtrollar alla

Dessförinnan hade nämligen hennes egen mor i sin tur haft på sig den rosa kreationen redan 1962 – på hennes egen studentbal. 

Nu skulle den alltså förberedas för tredje generationen. 

51 år hade gått från dess att mormor bar den första gången – till dotterdotterns bal 2013. Häftigt, tycker jag! Så här såg den ut genom åren. 

Mamma Bev postade en bild dottern Maggie i klänningen – och den fick genast mycket reaktioner och fina kommentarer på Facebook. Anledningen? Den såg inte riktigt ut som från allra första början … 

Den magiska klänningen hade burits av tre generationer. Så fint! 

© Facebook (Bev Tippett)

Mamman postade bilder på hur balklänningen sett ut genom åren och folk blev förundrade över hur pass väl den hållit stilen genom alla år! Här bars den för första gången 1962. Jag kan bara anta att gästerna var lika hänförda av den då som folk i kommentarstrådarna är i dag. Så tidlöst elegant! 

© Facebook (Bev Tippett)

Så här såg den ut när mamma Bev bar den på 1980-talet. 

© Facebook (Bev Tippett)

Även Maggies moster hade haft den ungefär omkring samma år som Bev. 

© Facebook (Bev Tippett)

Och så här såg den slutligen ut 2013, när det äntligen var dags för Maggies studentbal! Så fin, och ändå lite annorlunda jämfört med över ett halvt sekel tidigare… Inte lika puffig men ändå samma rosa kulör. Magiskt!  

Wow, snacka om tidlös klänning! Visst är det härligt när ett plagg kan betyda så mycket för generationer i samma släkt? Dela gärna den här fina berättelsen med familj och vänner för att påminna dem om att de också kan ha fina släktklenoder som gömmer sig hemma i lådorna!

Exit mobile version