3-åringen hånades för sina kläder av en rasistisk mamma. Men revanschen när ett helt land står upp för henne ger mig hopp om mänskligheten.

3-åriga Samara klädde ut sig till Anna från Disneys succéfilm ”Frozen” och såg fram emot en dag i shoppingcentret. Då visade rasismen sitt fula tryne i form av en äldre dam. Kvinnan sa till Samsara att ”svart är fult” och att ”drottning Elsa inte är svart”. Men som tur är finns det många andra som visade sitt förakt och ställde upp för Samara. Jag blir varm i hjärtat när jag ser hur ett helt land sluter upp bakom den här 3-åriga flickan. 

Händelsen inträffade under ett Disney-event på ett shoppingcenter i Melbourne. Mamman Rachel Muir säger att hennes dotter Samara grät efter att ha blivit utsatt för rasistiska hån.

samsara1

”En mamma och hennes två döttrar berättade för min dotter att de inte förstod varför hon var utklädd till Anna & Elsa när de inte är svarta. Rasismen är vid liv och frodas även i nästa generation”, skrev mamman Rachel i ett uppmärksammat Facebook-inlägg.

samsara2

”Jag frågade kvinnan vad hon menade med kommentaren och då pekade hennes döttrar på Samara och sa: Du är svart och svart är fult”, förklarar mamman för Ballarat Courier.

samsara4

Samsara, med aboriginsk ursprung, blev djupt påverkade av händelsen. Hon pekade på sitt skinn och frågade sin mamman varför hon var svart.
Muir svarade: ”Gud gav dig din hudfärg, eftersom du är en lika stolt svart kvinna som mamma”.

samsara

Lyckligtvis blev många upprörda över attacken på Samsara. Många i Australien har visat sitt stöd och nu har den lilla flickan krönts till Drottning.

Interview with Queen Samara

We surprise the 3 year-old girl & her mum who were subject to racial abuse at a Disney event #QueenSamara #TheProjectTV

Posted by The Project on den 19 juni 2015

Och Samsara prydde även Couriers förstasida i sin klänningdress! Bra initiativ och jag hoppas verkligen hon slipper utstå sådana där hemska, rasistiska kommentarer i fortsättningen! Tillsammans visar vi rasisterna hur fel de har.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna