70-årig kvinna får mirakulöst tillbaka synen efter att ha varit blind i 23 år.

1993 var den då 47-åriga Mary Ann Franco inblandad i en allvarlig bilolycka. Hon skadade sin ryggrad och förlorade synen i samband med kraschen.

”Jag blev helt blind. Allt jag kunde se var mörker”, säger hon till tidningen The Independent.

Men i augusti 2015 förändrades allt när Mary Ann var med om ytterligare en olycka i sitt eget hem.

”Jag var i mitt vardagsrum och skulle gå ut genom dörren när min fot fastnade på en list. Jag föll omkull och slog i ryggen, förmodligen på eldstaden i rummet”, berättar hon.

Efter olyckan fick Mary Ann ett nackskydd, som hon bar fram tills operationen för några veckor sedan. När hon återhämtar sig på sjukhuset, efter fyra timmars operation, hände något som förbluffade alla. Mary Ann påstod sig kunna se igen.

”Jag tittade bredvid sängen och sa: ‘Hej du, damen i lila, ge mig något mot smärtan”, berättar Mary Ann och fortsätter:

”Min systerdotter frågade ‘Vad sa du?’ och då insåg vi att jag kunde se igen”.

Neurokirurg Dr John Afshar, som utförde operationen, berättar för ABC News att han aldrig väntat sig att operationen skulle komma att påverka Mary Anns syn.

”Att hon fick tillbaka synen är inget annat än ett mirakel, det finns ingen vetenskaplig förklaring”, förklarar han.

En teori bakom denna exceptionella historia är att bilolyckan 1993 och efterföljande operationer kan ha påverkat en artär och begränsat blodflödet till den del av hjärnan som styr synen.

Efter detta mirakel har Mary Ann fått förnyad energi. Hon håller just nu på att ta körkort och hon har också äntligen fått se sina barnbarn för första gången, ett väldigt rörande ögonblick som måste varit känslosamt för henne!

Gilla gärna om du också blev glad av att läsa om denna solskenshistoria!

Exit mobile version