8-åriga flickans hjärtevärmande gest – skänker bort leksaker till stormens offer

Stormen Harvey slog hårt mot Texas och hundratusentals människor tvingades lämna sina hem. 

Men mitt i katastrofen fanns många människor som hjälpte varandra på ett eller annat sätt.

En av dem som ville hjälpa till var den 8-åriga flickan Lilly, vars initiativ fått mitt och mångra andras hjärtan att smälta.

Stormen Harvey orsakade stor förödelse när den svepte in över Texas, USA i förra veckan. Enligt ABC har minst 60 människor bekräftats döda och hundratusentals människor tvingades lämna sina hem när stormen tog allt från hus till bilar.

Mitt i den fruktansvärda stormen var det många som försökte hjälpa till så gott de kunde.

Som den här kvinnan som räddade en liten flicka undan vattenmassorna eller polisen som jobbade tills han kollapsade och somnade av utmatning.

Men det är inte bara vuxna människor som velat hjälpa offren för stormen. Även barn ville göra vad de kunde, som den 8-åriga flickan Lilly som bor med sin familj i Diamondhead, Missisippi, cirka 60 mil öster om Houston där stormen tog allra hårdast.

Bildkälla: Skärmdump/ABC

För 12 år sedan drabbades familjen hårt av stormen Katrina då de behövde fly från sitt hem och förlorade allt.

På grund av pappa E.J:s jobb kunde de inte åka till Houston för att hjälpa till – men det skulle inte stoppa Lilly. En dag kom hon ut från sitt rum med en väska full av dockor och gav till sina föräldrar.

Hon ville att barn i det drabbade området skulle få dem – och helt själv hade hon skrivit egna adoptionspapper, tillsammans med en liten lapp.

På den stod det: ”Kära lilla flicka. Jag hoppas du kommer gilla min docka och hennes saker. Ta hand om henne och ha kul. Hon var en bra kompis till mig och kommer vara din kompis också. Lilly”.

När hennes pappa och mamma Melissa fick se lappen blev de rörda – och bestämde sig för att de skulle hjälpa till. Pappa E.J sammanstrålade med ett antal andra personer och åkte de 60 milen till Houston för att göra vad de kunde för att hjälpa de drabbade – och lämna över dockan till en flicka eller pojke som behövde den. Han lade ut bilden på dockan på Facebook och folk skickade direkt sina varma hälsningar till Lilly för hennes godhjärtade insats.

– Hon förstår fler saker än en 8-åring normalt sett gör. Hon har alltid varit ett generöst bar. Hon gillar verkligen presenter och att göra saker för folk som kommer göra de glada, säger mamma Melissa till ABC News.

Bildkälla: Skärmdump/ABC

Många av oss kommer säkert ihåg när våra föräldrar bad oss att gå igenom våra leksaker för att se om vi kunde skänka bort de till andra barn. Men oftast var det då leksaker som jag kanske inte alltid lekte med som skänktes bort, inte en av mina favoritleksaker.

Lilly är verkligen helt fantastisk och hennes gest gör mig otroligt varm i hjärtat. Hon har lärt mig, och säkerligen andra, om empati och att inte vara självisk. Och kanske det viktigaste av allt, att du inte behöver vara vuxen eller ha mycket pengar för att hjälpa en annan människa i nöd.

Bildkälla: Skärmdump/ABC

8-åriga Lilly är en helt fantastisk flicka. Tveka inte på att dela vidare artikeln om du också tyckte hennes osjälviska agerande inspirerade dig också.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna