Gamla kvinnan förlorar sonen och huset förfaller – då sträcker främlingen ut sin hjälpande hand

En hjälpande hand i en tid av sorg kan vara värt allt i världen.

För den 84-åriga kvinnan Nancy skulle denna tid komma när hennes son gick bort.

Men inte långt borta fanns det en pojke som träffat henne genom jobbet i flera år – som bestämde sig för att agera och bli den gamla kvinnans stora räddning.

Dwight Parlow hade kört budbil i över 15 år.

Han gillade verkligen sitt jobb men det var en kvinna han mött i flera år som skulle göra dagen än lite bättre.

Bildkälla: Skärmdump/WLTX

Ett stopp för att lämna av ett paket hos 84-åriga Nancy gav honom alltid ett leende på läpparna.

Hennes son hade avlidit tre år tidigare och varje gång han kom till huset såg han att det förföll mer och mer. 

Bildkälla: Skärmdump/WLTX

Dwight fick en idé. Han gillade ju 84-åriga Nancy och hennes positiva inställning till livet – och bestämde sig för att hjälpa till. 

Dessutom hade en stor storm gjort saker ännu värre och kackerlackor hade invarderat huset, vilket fick honom att definitivt göra något.

Bildkälla: Skärmdump/WLTX

Han pratade med sina kollegor, sin tvillingbror och vänner, och bestämde sig för att göra en insats. 

– För mig tar det mig tillbaka till talessättet, att det tar en by för att uppfostra ett barn. Så när barnet blir äldre, vem ska ta hand om dem, berättar Dwight för WLTX News.

Tillsammans började de utrymma huset och frakta ut allting som hade förfallit eller börjat mögla. De städade av väggarna, målade om alla rum och bytte ut det kraftigt skadade golvet.

Tack vare att Dwights vänner och familj hjälpte till kunde de se till att huset var så gott som nytt på en väldigt kort stund.

Bildkälla: Skärmdump/WLTX

Under tiden hade Nancy fått bo på ett hotell och när hon fick återse sitt hus, men i ett väldigt mycket bättre skick, var hon helt mållös.

– Jag sade till dem att det här inte var mitt hus. Jag har aldrig bott här förut, och de bara skrattade för det var helt fenomenalt vad de har gjort, säger Nancy.

Bildkälla: Skärmdump/WLTX

Men det var inte allt vad Dwight och hans kompanjoner gjorde. Tillsammans samlade dem, och med hjälp av donationer, in pengar till Nancy så hon kunde få nya möbler och ett nytt kylskåp.

Trots det finns det mycket jobb kvar för att huset ska vara helt återställd.

Bildkälla: Skärmdump/WLTX

Men Dwight är fast besluten om att hjälpa till så att Nancy ska få bo i ett perfekt hus, men för nu har de jobbat hårt och sett till att den 84-åriga kvinnan får bo i ett hus hon inte ens kunde föreställa sig att bo i.

Nancy kunde inte ta in hur några främlingar kunde göra så mycket och spendera så mycket pengar och tid på henne. 

– De jobbade hela påsken och jag är så tacksam att ha de här unga pojkarna med det stora hjärta de har visat, säger Nancy till WLTX News.

Dwight är tillsammans med sina vänner riktiga vardagshjältar. Dela gärna artikeln med dina vänner på Facebook om du också blev inspirerad av deras vackra gest mot 84-åriga Nancy.