Främlingens fina gåva till hemlösa kvinnan lämnar ingen oberörd

För drygt 10 år sedan hade Irene McGee, eller ”Smokie” som hon kallar sig, blivit hemlös.

I samband med att hennes make gick bort förlorade hon också deras gemensamma hus och sedan dess har hon vandrat på Los Angeles gator i hopp om en bättre framtid. 

Bildkälla: Youtube/CBS LA

Irene rörde sig mycket i ett bostadsområde och hade hittat en plats hon ofta spenderade mycket tid på.

I ett av husen i närheten bodde 37-årige Elvis Summers – och flera gånger i veckan gick Irene upp till honom och frågade om han hade några pantflaskor, vilka han gärna gav henne. 

Bildkälla: Youtube/CBS LA

Men inte långt efter deras första möte började Elvis fundera. Han såg den 60-åriga kvinnan, helt ensam och utelämnad, sova i smutsen ute på gatan. Det tyckte han var allt annat än okej. De två började prata – och en dag skulle han ge Irene ett förslag. Något som skulle förändra allt.

– Hon är en människa som oss andra. 60 år gammal, mamma och farmor, och hon sover i smutsen. Det är inte rätt, säger Elvis till CBS LA.

Bildkälla: Youtube/CBS LA

Elvis frågade Irene om han inte skulle bygga ett hus till henne. Väldigt glad, men chockad av frågan, svarade Irene ja – och med 4000 kronor i fickan åkte Elvis iväg och handlade virke.

Med hjälp av några lokala företag fick han hjälp med de resterande delarna som behövdes, och strax därefter påbörjade han projektet.

– Jag ville bygga det säkert så hon kunde känna sig trygg och varm, säger Elvis.

Bildkälla: Youtube/CBS LA

5 dagar senare skulle Irene få sig sin livs överraskning. Plötsligt kom ett litet hus på hjul rullandes längs trottoarkanten – och Elvis löfte till henne var uppfyllt. Han hade byggt färdigt huset, och Irene behövde inte längre sova utomhus. 

– Jag är så himla glad, nu ska jag börja leta efter ett jobb, berättar hon. 

Bildkälla: Youtube/CBS LA

Elvis kom överens med myndigheterna i Los Angeles om att huset fick stå kvar på gatan, bara de flyttades var 72:a timme. Dessutom startade han kort därefter ett projekt för att bygga ännu fler minihus för hemlösa i staden.

Du kan se och läsa mer om Elvis projekt här och i videon nedan kan du själv höra Irene och Elvis berätta om deras möte och det nya huset.

Exit mobile version