Främlingen stjäl Facebookbilder på mammans döttrar – och låtsas att det är hennes

När April fick sina enäggstvillingar Sophia och Vivienne ville hon precis som många andra mammor visa upp bilder på sina barn. Kort efter att hon kommit hem från BB gick hon med i en Facebookgrupp för mammor. Då hon ändå ville skydda sitt privatliv använde hon ett alias när hon la upp bilder på sina tvillingar, men det skulle inte spela någon roll för en persons agerande.

När flickorna blivit ett år kontaktades April av en kvinna som sa åt henne att gå in på internet och läsa en kvinnas blogg. Bloggen tillhörde en kvinna som kallade sig Ashley, och till Aprils stora skräck så var bloggen fylld av bilder på hennes tvillingar.

Utgav sig för att vara flickornas mamma

Kvinnan hade stulit Facebookbilder på döttrarna som hon sa var hennes. Istället för att kalla dem Sophia och Vivienne kallade hon dem Adaya och Kamberlin.
– Hon hittade på historier till varje bild hon la upp på flickorna. Jag insåg då att mina flickor hade blivit digitalt kidnappade, säger April i ett avsnitt av tv-programmet Dr Phil.

Polisen kopplades in

När April och hennes man fick en utredare att ta tag i ärendet visade det sig att situationen var betydligt värre än bilder på bloggen. Kvinnan som tagit bilderna hade inrett hela sitt hem med inramade foton på Aprils barn.
– Min största skräck är att hon ska uppfylla sin dröm och bryta sig in i vårt hus för att kidnappa mina barn, säger April.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/05R4uwIQxxg” /]

I hela avsnittet av Dr Phil så kan vi se hur Ashley, kvinnan som stulit bilderna, ber om ursäkt till paret.
”Jag är ledsen för hur jag fick er att känna, jag saknade bara något”, säger hon.

Att göra som denna kvinna gjorde är möjligt för vem som helst i och med att man kan ta bilder som publiceras på internet. Vi bör alltid vara aktsamma med vad vi lägger ut, gör andra en tjänst och dela artikeln för att varna för bedragare.  

Exit mobile version