Här stoppar polisen cruisingen – för att bjuda upp till dans

Vi har tidigare berättat om dansande polisen Erik som brukar dansa under prideparaden – men Erik är inte enda polisen som gillar en svängom.

Under Stockholm Cruising i lördags passade en polis på att bjuda upp en kvinna till dans mitt på gatan. Allt fångades på bild av fotografen Petra Griner Lewén.

– Det var helt underbart, ren och skär lycka och värme, säger hon till Aftonbladet.

Det var vid 22-tiden i lördags som händelsen inträffade på en gata i Stockholm. Fotografen Petra var på plats för att fota de amerikanska bilarna som fanns där för Stockholm Cruising. Men hon upptäckte snart något annat – och var tvungen att ta upp kameran.

En uniformerad polis gick fram till en kvinna i en av bilarna och bjöd upp till dans. Petra passade på att fota dem och la senare ut bilden på sin facebooksida.

Det dröjde inte länge innan Rinkebypolisen Anton Larsson och cruising-föraren Ronja Ferm hittade bilden på sin dans Facebook. Anton berättar för Aftonbladet att han aldrig hade träffat Ronja förut, och att han blev på danshumör när han hörde musiken i hennes bil.

– Jag stod och höll i trafikövervakningen, men greps av den härliga stämningen på plats. Jag öppnade förardörren och bad henne stiga ur och bjöd upp till dans. Jag fick stoppa övrig trafik under tiden, säger han till Aftonbladet.

Ronja berättar att hon blev förvånad när hon såg en polis närma sig bilen.

– Först trodde jag att han skulle säga till oss att lugna ned oss lite i bilen, för alla satt och dansade med i musiken. Men sedan drog han tag i mig och snurrade upp mig i en jättebugg, säger hon.

Hon uppskattade Antons initiativ och berättar att dansen kommer bli ett minne för livet. Även kollegorna på Antons polisstation uppskattade händelsen, och Petra ska nu skänka dem en inramad kopia av bilden.

Vad härligt med poliser som kan bjuda på sig själva!

Blev du också glad av att se det här? Dela gärna vidare till dina vänner!

Publicerad av Newsner