Hennes bikinibild på stranden sprids av tusentals människor. Anledningen? Se när kameran zoomar ut.

En zipline består av en lång uppspänd vajer som sitter högt upp i luften. I den hakar åkaren fast sig innan det bär iväg i full fart med en härlig utsikt ner mot marken.


Bildkälla: Youtube

Men när det var Aimees tur att prova så var olyckan framme. Vajern gick plötsligt sönder och Aimee föll handlöst ner på klipporna – där hon skar upp sitt ben allvarligt.


Bildkälla: Youtube

Aimee fick besöka sjukhus och där konstaterade läkarna att det var ännu värre än befarat. Köttätande bakterier hade infekterat såret och 24-åringens liv hängde plötsligt på en skör tråd.


Bildkälla: Aimee Copeland (Facebook)

Efter 11 operationer och tuff rehabilitering lyckades Aimee som tur var klara sig med livet i behåll – men hon fick amputera båda armarna och benen.


Bildkälla: Youtube

Sakta men säkert anpassade sig Aimee till sitt nya liv och fyra år efter olyckan sprids nu en bild av henne bland tusentals människor på nätet.


Bildkälla: Aimee Copeland (Facebook)

Där, i en bikini på stranden, ligger Aimee stolt och visar upp sin kropp precis som den är – med ärr och amputerade armar och ben. Till bilden skriver hon: ”Det har tagit lång tid för mig att bli bekväm i mig själv och acceptera min nya kropp. Vi är ALLA skapade med brister och det finns så mycket skönhet i våra defekter. Ärren och hudtransplantationerna bygger karaktär! Det handlar inte om vad du har – vad du gör med det är vad som verkligen räknas”.


Bildkälla: Aimee Copeland (Facebook)

Här kan du se ett videoklipp om Aimee:

Exit mobile version