Hilma har varit sjuk sen mars 2016 – nu varnar mamman andra föräldrar för RS-viruset

Matilda vill nu varna andra föräldrar och har publicerat ett inlägg på Facebook där hon berättar om mardrömmen när dottern Hilma blev sjuk.

”Vi var så försiktiga, höll oss från affärer, köpcenter och större folksamlingar men det hjälpte inte.” skriver hon i inlägget.

Hilma spenderade många nätter på sjukhus förra året, hon var bara 8 månader när hon drabbades. 

RS-virus, eller respiratoriskt syncytievirus som det heter, drabbar vuxna och stora barn som en vanlig förkylning. Men för små barn kan det leda till stora andningsbesvär och svårigheter att äta.

Matilda passar nu på att ge några kloka råd till småbarnsföräldrar för att undvika att deras barn drabbas lika hårt som Hilma.

”Du kanske ska ta dig en ordentlig fundering om du funderar på t ex, ta en latte på ett köpcentrum och lite shoppingtid med någon väninna, är det nödvändigt om detta kan bli resultatet!? 

Behöver du handla mat? Om det prompt inte kan vänta finns det säkert någon granne eller släkting som kan ge en hjälpande hand!

Tänk dig även för om du är förkyld och bara ska handla lite snabbt, då en vuxen som har Rs kan det verka som en vanlig förkylning, men kan smitta vidare till ett litet barn som får det betydligt värre.”

Matildas stora önskan inför 2017 är att både Hilma och henens storebror ska få vara friska. Hon hoppas också att inga andra barn ska behöva drabbas så här hårt av viruset.

– Jag ser jättemånga som sitter i stora köpcentrum och dricker latte med hostande barn i vagnen. De tänker inte på andra människor. Vi var försiktiga och drabbades ändå, så jag vill varna andra. Det är inte värt det, berättar hon för Aftonbladet.

Dela gärna Matildas varning vidare till alla småbarnsföräldrar du känner, så kanske några barn slipper drabbas av detta hemska virus!

Exit mobile version