Hon känner inte igen sin egen dotter. Då får mamman se det här på hemmet för alzheimersjuka.

För sex år sedan fick Linda Napolitano diagnosen alzheimer. Hon befinner sig nu i ett sent stadium av sjukdomen och känner inte längre igen sin egen dotter. Hon känner inte heller längre igen sin make, Umberto, och kan inte prata. Men hon kan fortfarande röra sig.

Dottern Julia Napolitano, 30 år, var verkligen inte förberedd på att fira sitt bröllop utan sin mamma. Alzheimer hade tidigare inte funnits i släkten.

– Att som tjej i 20-årsåldern få höra att min mamma hade diagnosticerats med denna hemska sjukdom … Du tänker bara ”åh gud, nej”, säger hon till Today.com.

Bildkälla

Trots att hennes mamma inte längre känner igen henne ville hon dela en av de finaste stunderna i sitt liv med modern. Hon ville göra sin mammas liv meningsfullt, inte bara lämna henne.

– Hon kanske inte är samma person på alla sätt, men hon lever fortfarande. Och vi måste dela det livet, även om det bara är för en kort stund.

Linda bor på ett hem för alzheimersjuka i Menomonee Falls, Wisconsin. Där har hon gjort sig hemmastadd de senaste åren. Och Julia hade inte hjärta att bara rycka upp sin mamma därifrån – så den blivande bruden såg bara en lösning på problemet: I stället för att ta mamman till bröllopet skulle hon och fästmannen ta bröllopet till mamman.

Ceremonin ägde rum i en lokal kyrka, där gästerna fick förklarat för sig att brudens mamma var sjuk och att en mottagning skulle hållas på hennes hem efter vigseln. De som ville fick komma.

Bildkälla

Och fler än väntat dök upp. Nästan alla, närmare bestämt. Och de andra boende på hemmet fick också vara med. De fick klä upp sig och Linda hade fått sitt hår och sina naglar fixade.

– Det ögonblicket, när mamma fick se min klänning … Jag kan inte beskriva den känslan, säger Julia till Today.

Bildkälla

Hon är övertygad om att mamman, trots sin brist på kommunikation, förstod att det var något speciellt som hände. Och Linda fick en dans med sin make, som hon har varit gift med i över 30 år.

Bildkälla

Bildkälla

– Det var verkligen magiskt när hon dansade med pappa, säger Julia.

Senare hölls det en andra mottagning. Men den första dansen som man och hustru gjorde Julia och Justin på Julias mammas hem.

Bildkälla

Sedan bröllopet i november har läget varit stabilt för mamman, berättar Julia för Today.

Så himla fin historia! Gilla gärna om du också blir varm i hjärtat.

Här kan du se fler bilder:

Alzheimer’s or not, Julia Napolitano was determined to have her mother be a part of her big day.

Posted by LittleThings.com on Monday, February 1, 2016

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna

Exit mobile version