Hon sitter knäpptyst mitt emot främlingen – det som händer sen får mitt hjärta att brista

I mitten av 70-talet träffade performanceartisten Marina Abramovic mannen Uwe Laysiepen. De började jobba tillsammans, men ganska snart därefter skulle jobbet också övergå i känslor. De blev ett par och många vittnade om att det var ett förhållande fullt av energi och attraktion.

Men tio år senare, efter att ha jobbat med varandra i 12 år, skulle gnistan börja släckas. De två bestämde sig för att gå skilda vägar – men inte på det vanliga sättet. Marina och Uwe vandrade från varsin sida Kinesiska muren, en sträcka på över 250 mil var, för att mötas i mitten och sedan säga hej då.

Ögonblicket när de möttes skulle vara det sista de såg av varandra på över 20 år – tills en dag när deras vägar skulle korsas igen.

Bildkälla: Youtube/Howibecamethebomb

Marina fortsatte jobba med sin konst och under en utställning, där hon själv var med, i New York skulle någonting fantastiskt ske.

Utställningen handlade om att främlingar satte sig vid ett bord öga mot öga med Abramovic, där de satt stilla och tysta i en minut och tittade in i varandras ögon. Men när plötsligt, efter flera personer suttit ner vid bordet, nästa främling satte sig mitt emot Marina var det ett par bekanta ögon som mötte hennes blick.

Bildkälla: Youtube/Howibecamethebomb

Efter 20 år utan kontakt satt nu Uwe bara någon meter ifrån Marina – och även fast de inte pratar, vilket är en del i utställningen, går det verkligen att ta på känslorna som svärmar runt de båda.

Deras möte är utan tvekan ett av de mest kraftfulla och vackra möten jag någonsin har sett, och i spelaren här nedan kan du själv se när Marina och Uwe träffas igen.

Exit mobile version