Instagram raderade bilderna på kvinnans imponerande viktnedgång – kan du se varför?

När Morgan Bartley var 15 år blev hon diagnostiserad med sjukdomen ovarsion torsion, en smärtsam sjukdom som gjorde att Morgan förlorade sin ena äggstock. När läkarna berättade att Morgan kanske aldrig skulle kunna få några barn drabbades hon av en depression.

Hon visste inte hur hon skulle hantera det, så hon dämpade de jobbiga känslorna med att äta.
– Det kändes som om min kropp hade svikit mig och att jag inte hade någon kontroll över vad som pågick i mitt liv. Att hetsäta var det enda jag kunde kontrollera, det var mitt sätt att fly, skriver Morgan på sociala medier.

När Morgan fyllt 17 år bestämde hon sig för att det fick vara nog med självplågeri. Hon förstod att den enda som kunde rädda henne var hon själv, men hon visste att hon behövde något som motiverade henne att verkligen ta tag i det. Då startade hon Instagramkontot @Morganlosing, där allmänheten kunde följa hennes process, vilket skulle ge henne en knuff att lyckas bli frisk. 

Efter att hon gjort en magsäcksoperation ändrade hon sina matvanor och började träna, och efter ett tag hade hon gått ner 52 kilo. 

Lycklig och stolt publicerade hon sitt resultat på Instagram, men bilderna togs bort.

Morgan fick ingen info från Instagram gällande varför de tagit bort bilden. Någon hade anmält fotot och utan att blinka tog Instagram bort den, trots att Megan inte kunde se att hon brutit mot några avtal. Vem eller vilka hade stört sig på bilden? och varför tyckte Instagram att de hade rätt? 
– Att visa sig sårbar i inlägget och sedan få det borttaget var genant och smärtsamt, berättar Morgan. 

Morgan innan hon tog tag i viktproblemen


Morgan bestämde sig dock för att inte ge sig. Hon hade valt att dela med sig av sin process för att hjälpa både sig själv och andra, så hon fortsatte att ladda upp bilder, vilka hyllats av tusentals personer. Morgan har nu över 120 000 personer som följer hennes viktkurva och inspireras av henne. 

Många är obekväma med att visa sig i lite kläder för andra, så att visa upp sin överviktiga kropp när självkänslan är som lägst är otroligt sårbart. Morgan gjorde det för att inspirera andra och motivera sig själv att sluta med sitt destruktiva beteende, det kallar jag starkt. Dela gärna för att hylla tjejer som Morgan.

Exit mobile version