Islamologen: ”Därför borde det vara tillåtet med månggifte i Sverige”

Shutterstock

Förskolläraren, islamologen och debattören Suad har bott i Sverige i 32 år. Hon föreläser om islam och kallar sig feminist.

Samtidigt vill hon att månggifte ska tillåtas. Själv lever hon i en monogram relation, men vill alltså att polygami ska legaliseras i Sverige, skriver SVT.

– Alla muslimer som tror på Koranen och profetens väg vet att en man får gifta sig med flera, säger hon i en intervju med Sveriges Television.

Själv växte hon upp i en etiopisk familj, där pappan hade tre fruar. Hennes biologiska föräldrar är borta sedan en tid, men sina bonusmammor har hon kvar i livet och de har fortfarande kontakt.

– De är en del av min familj. Det är inga konstigheter med mammorna. Det finns inga hatkänslor eller att de har tagit min pappa. Jag har inte dem. Det har varit min pappas val. De har blivit extramammor för oss, säger hon.

Hon tycker att det liksom samkönade äktenskap borde vara tillåtet med månggifte i Sverige. Enligt Suad kommer de som vill gifta sig med flera ändå att göra detta i utlandet, för att sen inte registrera det hos de svenska myndigheterna.

– Det är lika bra att det blir offentligt. Precis som andra relationer tillåts borde man också tillåta månggifte, säger Suad Mohamed.

Här kan man se i ett inslag där hon medverkar i SVT:s Rapport:

[arve url=”https://www.svt.se/videoplayer-embed/15529801?cmpid=del:pd:pl:20171011:islamologen-tillat-manggifte-i-sverige:pla” /]

Vad tycker du om detta? 

Exit mobile version