Läkaren sålde mammans bäbis på BB. Reaktionen när de ses igen efter 51 år får mina tårar att flöda.

Mellan 1950 och 1960 ljög den amerikanska läkaren Thomas Jugarthy Hicks för nyblivna mammor om att deras nyfödda bäbisar dött direkt efter födseln. Han fick dem att att skriva på förfalskade dödscertifikat. Sedan sålde läkaren bäbisarna till par från andra delar av USA för mellan 800-1000 dollar. Totalt sålde han 200 bäbisar.

Kriste Hughes, i dag 51 år gammal, såldes till sina adoptivföräldrar när hon bara var en vecka gammal, efter att läkaren fått hennes biologiska mamma att skriva på hennes dödscertifikat.

Med hjälp av Ancestry.com kom Kriste i kontakt med en biologisk kusin och efter det började pusselbitarna sakta men säkert falla på plats. Det 51-åriga mysteriet var på väg att klaras upp.

Kriste fick reda på att hon kunde ha en biologisk bror. Roger Tipton gick med på att göra DNA-test och det visade sig vara en match. Under 50 år hade de levt parallella liv utan att veta om att den andra existerade. När Roger fick redan på att Kristte existerade blev han överväldigad. Han hade alltid velat ha en lillasyster. Men han var också arg och ledsen.
– Jag kände lycka och ilska. Någon stal 51 år från mig. Jag hade alltid velat ha en lillasyster, säger Roger Tipton.

Sedan kom svaret som Kriste hade väntat på att få höra i hela sitt liv. Hennes biologiska mamma, 75-åriga Thelma Tipton, var vid liv.

Efter 51 år fick de äntligen krama om varandra, se varandra, prata med varandra. Det känslosamma mötet efter att ha skiljts åt för fem decennier sedan lämnar ingen oberörd.
– Du är så vacker, säger mamma Thelma till Kriste och kramar om henne.

De kramas en lång stund, torkar varandras tårar. Brodern Roger håller om dem. Som de har väntat på det här.

– Läkaren sa till mig att hon hade dåligt hjärta. Han stal min dotter. Han stal mitt liv. Jag fick inte se Kriste växa upp, jag missade hennes första tand, hennes första dag i skolan. Jag missade hennes bröllop. Jag missade allt, säger Thelma Tipton.

Läkaren Thomas Jugarthy Hicks dog 1972 och ställdes aldrig inför rätta för sina fruktansvärda handlingar.

Här nedanför kan du se en video om Kriste och hennes resa för att hitta sin biologiska familj.
Det är så känslosamt, tårarna bara rinner när jag tittar. Det här berör mig djupt.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna

Exit mobile version