Lars ger jobb åt funktionsnedsatta – öppnar café där anställda har Downs syndrom

När krögaren Lars Nyström från Malmö fick se ett videoklipp om ett föräldrapar i USA som bara anställde folk med funktionsnedsättningar på sitt café blev han inspirerad. Lars har en 17-årig son vid namn August, och eftersom att han har Downs syndrom kunde Lars relatera till det han såg i videoklippet.
– Först grät jag en skvätt sedan tänkte jag ”det där ska jag också göra”, säger han till Aftonbladet

Lars har en lång bakgrund som krögare, både utomlands och i Sverige. Och eftersom att han länge velat hjälpa August och andra med funktionsnedsättningar in i arbetslivet föll bitarna på plats när han fick höra om det speciella caféet i USA. Snart blir caféet ”Augusts No Stress Surf Café” verklighet, ett avslappnat ställe med surftema, där bara de med funktionsnedsättningar jobbar. 
– Jag vill anställa runt 10–15 personer med olika funktionsnedsättningar. Det kommer att bli en skön stämning, mycket kärlek och surftema. August är en beach-kille och jag vindsurfar så det passar bra, säger Lars till Aftonbladet

Lokalen är klar, så nu kan snart rekryteringen börja innan öppnigen i september. 

Nu får sonen August och andra med funktionshinder en fin jobbmöjlighet bland den hårda konkurrensen i arbetslivet. Vilket fantastiskt fint initiativ av Lars, dela gärna för att hylla hans idé.

Exit mobile version