Mamma hittar blodiga sår i 1-åringens mun – tittar närmare och inser det fasansfulla

Samantha Rodgers lilla son Juliano var ett år gammal när mamman plötsligt såg små blåsor runt hans mun.

Hon tog med sonen till läkaren som trodde att Juliano hade influensa – eller i värsta fall en allvarlig form av höstblåsor.

Men det skulle visa sig vara värre än så, och blåsorna runt sonens mun var bara början.

Sonen blev allt sämre och mamman allt oroligare. Alla föräldrar förstår nog vilken panik man känner som mamma när ens barn är sjukt och man inte kan göra något åt det.

De smärtsamma blåsorna spred sig till Julianos hals och mage.

Skärmdump whotv.com

Samantha tog sin son till läkaren igen.

De testade Juliano för herpes simplexvirus typ 1, och till mammans förvåning kom det tillbaka positivt. Sonen hade smittats av herpes som är en livslång sjukdom.

Det är oklart hur han kunde smittas. Men herpes sprids lätt via beröring och små barn är extra känsliga. Det kan räcka med en kram eller en puss för att viruset ska smitta.

– Det är så tråkigt för att det här ett livslångt problem nu. Varje gång han är sjuk riskerar han att få ett utbrott igen. Jag vet inte hur jag ska hantera det här. Jag gör mitt bästa, men mitt hjärta brister eftersom jag inte kan göra något för honom.

Skärmdump whotv.com

Juliano har fått behandlingar för att minska symptomen och mår nu bättre. Men han kommer bära herpesviruset med sig resten av livet.

Samantha vet inte vem som har smittat hennes son, och uppmanar nu andra föräldrar att vara försiktiga när de låter andra hålla i deras barn. Man kan nämligen bära på viruset även om det inte syns.

– Var försiktig. Det kan vara vem som helst, din bästa vän, din syster din bror, vem som helst. Om du ser att någon har ett munsår, låt dem inte komma nära ditt barn.

Juliano är inte ensam. Vi har tidigare skrivit om 2-åriga Sienna som fick blodiga utslag i hela ansiktet – och det tog 8 månader innan läkarna kunde lista ut vad som var fel. Hon hade smittats med herpesvirus av en släkting som gav henne en puss.

Ju mindre barnen är – desto farligare är herpesviruset för dem. Överväg gärna att dela den här informationen till dina vänner som är småbarnsföräldrar. Även om du har koll på hur farliga munsår kan vara så kanske alla andra inte vet det.

Inget barn ska behöva drabbas av detta!

Publicerad av Newsner familj