Nu hyllar vi cowboyen Robert som tog fast cykeltjuven med sitt lasso

Människor som agerar omedelbart när de ser någonting som inte står rätt till tycker jag alltid förtjänar att lyftas fram. Som den 84-årige pensionären som fällde krokben för en flyende tjuv i ett köpcenter. Inte bara människor för den delen. Ta bara hunden Lola som räddade sin matte från att bli våldtagen.

Cowboyen Robert Borba är en ännu en vardagshjälte som förtjänar att hyllas. Han hörde hur en kvinna skrek att hon blev rånad och agerade blixtsnabbt – med sitt lasso. Och han var så pass skicklig att tjuven också fångades.

Händelsen utspelade sig på en parkeringsplats i Oregon, USA. Cowboyen Robert Borba hade varit på affären och handlat när han hörde hur en kvinna skrek att hon blev rånad. Robert agerade omedelbart och såg hur tjuven hade stulit kvinnans cykel och var i full färd att cykla därifrån.

Youtube

”‘Stoppa honom! Stoppa honom! Han stal min cykel! Han stal min cykel!’ Och sedan såg jag honom komma svischandes förbi mig på en cykel. Jag greppade lassot och sedan fick jag kasta några gånger innan jag fått fast honom”, berättar Robert för CBS News.

Youtube

När tjuven var fast och cykeln åter i kvinnans ägo ringde Robert polisen. Hans ord var ingenting som hörde till vanligheterna att höra för poliserna.

”Vi har en kille här som precis försökt stjäla en cykel. Men jag har honom bunden och fäst vid ett träd här”, sa Robert.

”Vad!?”, utbrast polisen i andra änden.

”Jag har honom bunden vid min häst och han har fasthållen vid ett träd.”

Det var bara att åka dit för poliserna och hämta boven.

Youtube

När poliserna kom till platsen tackade de den 28-årige cowboyen Robert för sin hjälteinsats. Och Robert själv tycker att det var hur självklart som helst att agera. Det tycker han att alla människor borde göra. Oavsett om man använder ett lasso eller inte…

Hör Robert berätta om sitt agerande i klippet nedanför.

Ibland överträffar verkligheten dikten. Tänk att det var just Robert som kom ridandes den där dagen. Och att han kunde hjälpa kvinnan med sitt kreativa och snabbtänkta agerande. Dela gärna för att hylla en cowboy med ett hjärta av guld!