11-åring dör timmar efter han ätit kakbit: På sjukhuset avslöjar läkaren det fruktansvärda

Oakley Debbs

För nästan exakt två år sedan dog elvaårige Oakley Debbs.

Oakley som var en riktig sportkille som höll på med både fotboll, tennis och löpning var nästan alltid glad.

Vid thanksgiving 2016 hade familjen åkt till Maine, USA, för att fira högtiden i lugn och ro. De hade köpt en korg med olika delikatesser i affären, och den innehöll både skinka och sötsaker.

På kvällen den 24 november tog Oakley en bit av kakan som medföljt i korgen. Oakley som var allergisk mot nötter brukade alltid vara ordentlig med att läsa innehållsförteckningen men när han inte såg några nötbitar i kakan tog han en tugga.

Det dröjde inte länge förrän han gick till sin pappa och sa att han var orolig att kakan kanske visst hade innehållit nötter.

Ringde genast efter ambulans

Han hade dock inga allvarliga symtom än och gjorde sig istället iordning för natten.

Men plötsligt fick han ont i bröstet och knackade på sina föräldrars sovrumsdörr. När dörren öppnades kaskadkräktes han.

Efter att han spytt mådde han lite bättre men det dröjde inte länge förrän han blev dålig igen.

Föräldrarna ringde genast efter en ambulans.

När sjukvårdspersonalen anlände 10 minuter senare låg Oakely livlös i sin pappas armar. Han andades inte längre och hans hjärta hade slutat slå.

Ingen visste hur allergisk Oakley faktiskt varit, i hans journal stod det till exempel att han var milt allergisk.

Familjen hade en adrenalinspruta hemma, men det var ingen som hade berättat hur och när den skulle användas.

Sjukvårdarna gjorde allt de kunde för att återuppliva Oakely, men det var redan för sent. Fyra dagar senare dödförklarades han på sjukhuset.

Familjen önskar att de hade fått bättre information om vad de skulle ha gjort när Oakley hamnade i anafylaktisk chock.

Nu har familjen startat en välgörenhetsorganisation, Red Sneaker Foundation, för att kunna vända tragedin till någonting positivt.

De försöker utbilda andra om allergier och vad man ska göra om någon drabbas av i anafylaktisk chock, så att inte fler ska behöva gå samma tragiska möte till ödes, skriver TODAY.

Här kan du läsa mer om vad du ska göra om du eller någon i din närhet drabbas.

I det här fallet var det ingens fel att Oakley dog, men det hade förmodligen gått att undvika om någon bara berättat för familjen hur de skulle göra.

Dela gärna artikeln med dina vänner på Facebook så att fler kan lära sig om allergier och hur snabbt det kan bli ett livshotande tillstånd.  

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/6E5OGzY1rirSd-U3rox8cgX93HukgtWAUU-QJuBf7yGIIDJWgOszuRKTpL73XOax?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”9:10″ /]

Exit mobile version