Pojkvännen ber mamman ge upp det hon älskar mest när de gift sig. Det chockerande? Hon överväger det

En mamma har nyligen väckt stor irritation bland föräldrar efter att ha publicerat ett inlägg på en relationssida på internet. 

Anledningen? Hon skrev en fråga till tidningens relationsexpert och som publicerades av Dear Wendy i januari, rapporterar The Sun.  

Bland kommentarerna nedanför skriver andra läsare att de hoppas att kvinnan ”inte är på riktigt”, och eftersom hon skriver under psedonym kan vi inte riktigt veta. Men samtidigt har andra stora tidningar skrivit om fallet.

Hur som helst har hennes fråga spridit sig som en löpeld på nätet – och folk är rasande av förståeliga skäl. 

Många kan ha problem med sin relation i perioder i livet och ibland får man kompromissa. 

Men vad skulle du säga om din partner ställde den ultimata frågan – kan du ge upp ditt eget barn? 

Den frågan fick en mamma i 30-årsåldern. Men det mest uppseendeväckande måste ändå vara att hon grubblade över det, och verkar ha övervägt tanken. Hon skrev nämligen en insändare till en relationssida på nätet där människor kan få svar på frågor om relationer av en expert. 

Mamman, som skrev under psedonymen ”Feeling Stuck” (ungefär ”Känner sig instängd”) förklarade i inlägget: 

”Jag är en 30-årig, ensamstående mamma med en son. Jag har gemensam vårdnad med min före detta make. Min pojkvän, som också är skild, har en dotter som är under ensam vårdnad av hans ex-fru. Jag får bara spendera tid med min son på olika helger och min pojkvän ser aldrig sin dotter”. 

Hon förklarar att hon hade gått och väntat på att pojkvännen skulle fria till henne under en tid – och när han äntligen gjorde det var hon lyckligast i världen. 

Tills han sa fem ord som fick henne att frysa till is: Du måste ge upp din son. 

”Min pojkvän hade redan friat till mig, men en månad senare föreslog han att jag skulle ge upp min son och inte träffa honom något mer”, skriver hon. 

Det verkar som om mammans största bekymmer med frågan inte är hennes egen relation till sonen – utan föräldrarnas. 

”Jag sa till honom att mina föräldrar också vill vara med sitt barnbarn och de kan bara göra det under de veckorna jag träffar honom. Då sa han att han skulle åka utomlands i jobbet och att jag under tiden skulle kunna fundera på om jag ville ge upp min son för honom”. 

Mammans funderingar får många föräldrar att chockas. Hon överväger faktiskt pojkvännens erbjudande. 

”Jag har tänkt på att ge upp min son efter att vi gift oss, men vad ska jag säga till mina föräldrar? Min mamma har en depression och min pappa har cancer. Jag vill inte att de ska vara ledsna och få reda på att de kommer förlora ett barnbarn”. 

”Min pojkvän berättade redan när vi började träffas att han inte kunde acceptera min son, och jag förstår att inte alla män kan det. Jag är faktiskt beredd på att ge upp min son efter det att vi gift oss men min pojkvän vill att jag ska göra det nu. Jag vill vara med min pojkvän men jag kan samtidigt inte göra mina föräldrar ledsna nu när de är sjuka. Jag är också mamma och min son älskar mig så mycket. Vad ska jag göra?” skrev hon avslutningsvis. 

Jag antar att du blir lika chockad som jag av de här raderna. Efter att inlägget publicerades på relationssidan har hundratals kommentarer rasslat in med massor av rasande föräldrar. Hur svarade då relationsexperten? 

Hon var – förstås – lika chockad som alla andra. 

”Skäms på dig. Är du så ensam och så desperat efter en man att du skulle dumpa ditt eget barn? Tydligen. Snälla, var god och sök hjälp och ta reda på på vad som är fel på dig. Som ens kan överväga en sådan skrämmande och skamlig väg i livet. Jag tänker inte alls på dina föräldrar nu. Att du använder dem och deras sjukdomar som huvudorsak till att kanske behålla din son är så otroligt talande. Sök hjälp”, skrev Wendy i svaret. 

Jag kan bara skriva under på vad Wendy svarade. Hur kan man som förälder ens tänka tanken?! 

Kärleken till sitt barn är det största man får i livet! DELA om du håller med och älskar dina barn mest av allt. 

Läs också: 20 saker alla föräldrar borde säga till sina barn.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna