Polisen Boxiao stoppade fartdåren i 120 – då ser han föraren och kör i panik till sjukhuset

Det var natten till onsdag som polisen Boxiao Pan upptäckte en bil på E18, vid Täby i Stockohlm, som körde alldeles för fort.

Boxiao jagade ifatt bilen, som han uppmätte låg i 120 km/h på en 70-väg.

Men när han stannade bilen fick han en överraskning.

Bakom ratten satt en höggravid kvinna som vred sig i smärtor.

– Jag var mentalt inställd på att det skulle vara en ganska skamsen person som skulle försöka bortförklara varför det gick så fort. Jag hade inte väntat mig en gravid kvinna i smärtor som höll på att föda, säger han till Newsner.

Boxiao frågade om barnet höll på att komma, men kvinnan hade för ont för att prata, så han lyckades övertala henne att få köra henne direkt till sjukhuset.

– Hon ville först inte lämna sin bil, men jag sa vi löser det och nu måste vi fokusera på dig. Jag körde med blåljusen påslagna till BB i Danderyd och sladdade upp på parkeringen. Personalen flög ut för att hjälpa oss, berättar han till Newsner. 

Boxiao hade ringt in och larmat.

– Jag hade nog lite panik i rösten och sa nog att barnet är på väg ut i bilen. Så personalen sprang ut för att möta oss, säger han till Newsner.

Kvinnan fick direkt hjälp på förlossningen. Hennes bil hämtades och kördes till BB av några av Boxiaos kollegor. När de kom till sjukhuset fick de reda på att förlossningen var i full gång.

Han har aldrig varit med om något liknande.

– Det händer att vi träffas på kvinnor som är i värkar, men aldrig att de kör själva till sjukhuset.

– Jag hade nog nästan lika mycket panik som henne när jag körde henne till BB. Jag fick verkligen anstränga mig för att verka lugn, berättar han och skrattar.

Nu hoppas Boxiao att förlossningen gick bra och att kvinnan och barnet mår fint.

– Allt gick så snabbt att jag aldrig fick hennes namn. Men jag har blivit kontaktad av BB i Danderyd, så vi får se hur det har gått, säger han.

I efterhand har polisen fått veta att förlossningen gick bra och att mamma och barn båda mår fint. 

Vilken bra insatts av Boxiao, dela och gilla om du håller med!

Exit mobile version