Snökaos stoppar änklingens besök hos döda frun – då agerar främlingarna blixtsnabbt

Snökaoset i Stockholm har inte bara förstört för människor – det har också fått människor att agera på de mest behjärtansvärda sätt. För att hjälpa när någon är i knipa. För att sträcka ut en hand till den som behöver det.

Det var 26-årige Peter ett alldeles strålande exempel på. Mitt i natten plockade han upp 40 främlingar och körde hem allihop.

2015 utspelade sig också en hjärtevärmande händelse när snön yrde vid Fond du Lac, Wisconsin, USA.

Bud och Betty Caldwell levde tillsammans i 56 år, men precis före sin 80-årsdag lämnade Betty jordelivet. Varje dag utan sin älskade livskamrat gick Bud till en speciell bänk för att sörja. Han lämnade där en tusensköna och ett mynt varje dag – vid den där speciella bänken som han bestämde sig för att köpa och ha som Bettys minnesplats.

De enkla små gåvorna som Bud lämnade vid bänken var en referens till Bettys favoritlåtar; ”Daisy a Day” och ”Pennies From Heaven”.

Det var hans sätt att visa att han aldrig kommer glömma henne.

Youtube

Han gick till den där bänken varje dag, i två års tid, för att berätta för Betty att han saknar henne. Att han älskar henne. Bud pratar om vad som händer i världen och vad som händer i familjen. Oavsett väder.

Youtube

Men en dag var det inte möjligt. Ett fruktansvärt snöoväder stoppade änklingen från att besöka bänken. Det var då två främlingar med hjärtan av guld bestämde sig för att agera blixtsnabbt. Det var inget snack om saken: Självklart skulle Bud få besöka sin fru också den här dagen.

Kolla in klippet nedan för att se hur främlingarna skottade fram vägen – så att Bud och Betty kunde få sin dagliga pratstund.

Sånt här ger mig hopp om mänskligheten. Nu hyllar vi dessa två parkarbetare för att ha agerat med hjärtat och inte hjärnan. Det borde fler göra.