SVT-profilen fick föras akut till sjukhus med dödlig sjukdom

Foto: SVT

2017 blev ’Det sitter i väggarna’-profilen Erika Åberg sjuk i vad hon trodde var en vanlig förkylning. Men när det sedan började bli svårt att andas fick Erika föras till sjukhus i ambulans, och väl på sjukhuset fick hon ett chockartat besked.

– Jag fick en infektion i luftvägarna, de blev känsligare och då kunde jag lättare få öroninflammation. När det hade blivit känsligt där kunde den här hjärnhinnebakterien ta sig in, det var öppna spjäll lite här och där och maximal otur att det blev så många på en gång, säger Erika Åberg till Expressen.

Tacksam till sjukvården

Erika två dagars vård på intensiven blev Erika friskförklarad, då läkarna inte kunde hitta någon bakomliggande orsak varför hon drabbats av infektionen.

– Jag lärde mig att sjukvården fungerar väldigt bra när det krisar och sedan blev jag faktiskt tacksam gentemot min kropp på ett annat sätt än vad jag varit tidigare, att den lyckades reparera sig från de här smällarna, säger Erika Åberg till Expressen.

Idag är Erika frisk, och hoppas på många fler säsonger av ’Det sitter i väggarna’.

Foto: SVT

Det här visar varför det är viktigt att vara på tårna när det kommer till symptom och åkommor som inte liknar de vanliga. Dela gärna för att uppmana andra. 

Video: Varför sjuksköterskor förtjänar att hyllas

Exit mobile version