Det ser ut som bilder från en tecknad film. Men så här kan framtidens städer se ut. Wow!

1. The Lilypad.

Om havsnivåerna fortsätter att stiga kommer mängder med människor i världen att tvingas fly sina hem. Lilypad är ett koncept för en helt självförsörjande, flytande stad som ska ge skydd för klimatflyktingar.

Bildkälla

2. Dragonfly

En 132 våning hög ”urban bondgård” på Manhattan i New York som är tänkt att inspirera till en hälsosammare framtid och ett sätt att se över stadens matproduktion. ”Jag vill förvandla städer till ekosystem med stadsdelar i skogen och byggnader i träd”, säger Vincent Callebaut.

Bildkälla

3. Coral Reef

Koncept för ekobyar i Haiti. En modell för moduler, färdiga att montera, som ska ge plats åt invånare efter humanitära katastrofer. Där skulle varje familj ha en liten del land och de skulle vara självförsörjande på förnybar energi.

Bildkälla

4. The Gate Heliopolis

Är under konstruktion i Kairo, Egypten. Det är ett smart komplex med bostäder, arbetsplatser och flera faciliteter. Taket är en trädgård och där kan du också springa och simma. Hela komplexet byggs med tanken att det ska ge så minimal miljöpåverkan som möjligt.

Bildkälla

5. Några övriga projekt

Bildkälla

Här kan du läsa mer om Vincent Callebaut och se mer av hans arkitektdesign. Dela gärna vidare om du också tycker att detta är häftigt och tror på en framtid med hållbara byggnader och städer.

Publicerad av Newsner Häftigt, gilla gärna

Exit mobile version