Det ser ut som en helt vanlig kopp te. Men när du drar i snöret… Så häftigt!

De gulliga tepåsarna har tagits fram av det Taipei-baserade företaget Charm Villa. Påsarna består av japanskt tyg fyllt med olika sorters taiwanesiska teblad och kommer i fyra olika smaker.

Det ser fortfarande kanske lite grått och tråkigt ut när fisken är på torra land, men när den väl är på plats i koppen blir det en häftig syn. Fiskens ”kropp” sväller upp när du sänker ner den i ditt tevatten och tråden är fäst vid munnen så att det ser ut som fisken simmar när du drar i snöret. När den dessutom får färg av tebladen blir det riktigt söta små guldfiskar.

Bildkälla: Charm Villa (Facebook)

Tepåsarna har funnits på den taiwanesiska marknaden ett tag och har först nyligen kommit till USA. Helt gratis är det dock inte att få fiskar i ditt te: en box med tolv tepåsar kostar 80 dollar på Amazon, vilket med dagens valutakurs motsvarar närmare 700 kronor. Det kan jämföras med ett 20-pack tepåsar i svenska livsmedelsbutiker, som ligger mellan 10-20 kronor…

Hur som helst så skulle jag verkligen vilja ha de här häftiga fiskarna simmandes i min tekopp. Gilla gärna om du också tycker att en guldfisk i ditt te vore lite roligare än de vanliga gamla tepåsarna.

Exit mobile version