Hon hade inte råd med en vanlig bröllopsklänning, men hennes lösning fascinerar tusentals.

När Abbey Ramirez och hennes fästman Jake Bodley började leta efter en bröllopsklänning märkte de tidigt att de skulle få svårt att ha råd. Alla klänningar som Abbey ville ha låg runt 9 000 kronor.

”Jag kollade och kollade, men de som jag gillade var sanslöst dyra”, säger hon till ABC News.

När Abbey var 3 år gammal lärde hennes moster, Jennifer, sitt barnbarn hur man virkar. Abbey visste att det enda sättet hon skulle få klänningen som hon ville var att göra det själv. Hon gick till sin moster och tillsammans började det skissa på klänningen.

Moster och Abbey köpte garn för 600 kronor tillbringade de närmaste åtta månaderna med att virka ihop små dukar. Varje helg träffades de två för att förverkliga Abbeys dröm. Resultatet?

”När jag prövade den för försat gången blev jag så förvånad över att den såg ut precis som jag hade föreställt mig i huvudet. Det var fantastiskt. Det var känslosamt. Speciellt när du lagt ned så mycket tid och kärlek på något”, säger hon.

Brudgummen, som var orolig för att klänningen inte skulle bli klar i tid, fick sig en rejäl överraskning på deras stora dag.

”Alla älskade den,” sade Abbey. ”Några av gäster höll min moster upptage hela natten för att ställa frågor om klänningen”, säger Abbey.

Källa

Dela gärna Abbeys berättelse vidare om du tycker hennes bröllopsklänning är väldigt fin och symboliserar så mycket mer än bara en klänning. Jag hoppas den här kommer stanna i familjen i generationer framöver.

Exit mobile version