Märkliga huset i Alaska är lika mystiskt som charmigt.

Imgur.com

Huset ligger mellan städerna Willow och Talkeetna i Alaska. Denna unika boning tillhör Phil Weidner, en advokat från Anchorage. Och ja, det verkligen ser ut så här!

Imgur.com

En del kallar det ”Dr. Seuss hus”, efter den kända amerikanska barnboksförfattaren Theodor Seuss Geisel, som skrev under pseudonymen Dr. Seuss. Men det alp-inspirerade husets verkliga namn är Goose Creek Tower. Phil har byggt allt helt själv.

Imgur.com

Och även om det ser lite ut som ett korthus som kan falla ihop när som helst, så fortsätter Phil att bygga vidare på sitt livsprojekt. I dagsläget är huset cirka 55 meter högt. Panoramautsikten är makalös och en klar dag kan man både se Nordamerikas högsta bergstopp, Mount McKinley, och de Aleutiska öarna.

Imgur.com

Om Phil själv skulle fått bestämma skulle tornet av småhus varit ännu högre nu. Men vid 60 meters höjd behövs tillstånd från myndigheterna, eftersom det ligger i det federala luftrummet.

Imgur.com

Phils mål är att inrätta ett teleskop på toppen för ännu mer häpnadsväckande vyer, men också en amatörradio så att han kan starta sin egen fria radiostation, Radio Free Goose Creek.

Imgur.com

Huset är ett slags lapptäcke av olika material, men många av de större sektionerna har monterats på marken och sedan lyfts på plats med hjälp av en kran.

Det har varit 15 års hårt arbete och bygget står ibland still, eftersom Phil fortfarande jobbar som framgångsrik advokat i Anchorage. Men han har inget emot att vänta, säger han själv. Han kallar sitt ovanliga hem för ”Dikt mot himlen”.

Imgur.com

Phil kallar sig en själv en ”frustrerad arkitekt”. Han har designat och byggt hela huset utan formella ritningar. Men det står stadigt! Phil hoppas att att hans projekt kan inspirera andra att följa sina drömmar och passioner.

Naturligtvis har husbygget dragit till sig stort intresse från lokalbefolkningen. Det är synligt från motorvägen och många har undrar hur och varför det byggdes. Men kanske ännu viktigare, kommer det någonsin öppnas upp för allmänheten?

Imgur.com

Just nu är det ingen som vet det, Phil verkar vilja behålla huset för sig själv ett litet tag till.

Phil uppskattar att utsikten sträcker sig över sig cirka 480 kilometer och han säger vidderna är än mer häpnadsväckande under norrsken.

”Jag gör det för att jag vill kunna se allt”, säger han.

Visst är det ändå fantastiskt ställe som Phil fått till? Det visar verkligen att det går att uppfylla sina drömmar, hur märkliga de än kan te sig. Dela gärna vidare Phils projekt med dina vänner på Facebook, om du tycker att fler borde få chansen att upptäcka detta ovanliga ställe!

Exit mobile version