9 knep som alla borde känna till i vinterkylan.

Även om 2015 var det det tredje varmaste året någonsin i Sverige, med en medeltemperaturen på 6,71 grader, så kom vintern och kylan till slut krypandes. Och när temperaturen sjunker och snön börjar falla förvandlas allting till en hård och tuff kamp mot vädrets makter. Ibland vill man bara ge upp när man kommer ut till bilen, är lite halvstressad och märker att det krävs minst 5 minuters arbete bara för få bort isen från rutorna. Ibland är det inte mycket att göra, men det finns vissa fall går det faktiskt att underlätta vardagen i vinterkylan. Jag gillar i alla fall alla sorters knep för att överlista naturens makter, så därför kunde jag inte låta bli att dela med mig av denna lista. Har ni fler tips på lager får ni gärna skriva i kommentarerna!

1. Strumpor på vindrutetorkarna.

” target=”_blank”>imgur
Dra upp dina vindrutetorkare för att hindra dem från att frysa på vindrutan är ett klassiskt knep. Men testa också att trä strumpor över dom, det skyddar torkarna från is och skyddar även plasten.

diply1

2. Säkert blixtlås

reddit
Sy en liten krok till på toppen av din jacka för att förhindra krångliga blixtlås från att leva sitt eget liv. Det är billigt, enkelt och kommer att hålla halsen varm hela vintern lång.

blixtlas

3. Kall toalett-stol?

reddit
Kanske ser lite dumt ut, men håll med om att det är kreativt?

reddit

4. Kallt drag under dörren

Youtube
Drar det kallt i springan under dörren hemma? Inga problem. Köp bara rörisolering och klipp itu den. Fäst den sedan runt kanten på dörren, och ingen mer kalluft kommer in. Det finns speciell isolering som är gjord för att sitta under dörrar, men rörisolering är betydligt billigare och fungerar precis lika bra.

kallt

5. Dyra elräkningar

Ingen gillar elräkningar. Men genom att följa tipsen ovan och isolera fönster och dörrar kan du sänka din energiförbrukning. Ett annat smart sätt att minska kostnaderna för elen är att sänka inomhustemperaturen. Sänker du med en grad så minskas uppvärmningskostnaden med fem procent. Se till att flytta bort alla möbler som blockerar elementen också. Då har värmen lättare att komma ut i rummet och du kommer sänka dina elkostnader ytterligare.

dyra

6. Is på rutan

Youtube
Bland tre delar ättika/alkohollösning och en del vatten. Spraya på vindrutan för att snabbt och enkelt avisa bilen.

youtube

7. Kalla fönster

Youtube

kalla1

Fönster kan vara en riktig energibov på vintern. Därför kan det vara smart att isolera dem. Det billigaste sättet att göra detta är med vanlig bubbelplast. När du fäster bubbelplast på insidan av ett fönster så kommer de små bubblorna fungera som ett nät av isolerande luftfickor.

8. Håll ugnen öppen

När du är klar matlagning, lämna ugnsluckan öppen. Den återstående värmen i ugnen kan sprida skön värme hemma. Se bara till att hålla koll om du har husdjur eller små barn hemma.

shutter

9. Öppna persienner

Att öppna dina persienner och gardiner på soligare vinterdagar kommer att hjälpa värma ditt hem. Var noga med att stänga dem under mörka dagar och kvällar för att behålla värmen.

super

Håll med om att det fanns några smarta tips att dela med dig av? Och glöm inte att gilla Newsner Knep.