Gurkmeja: 7 kraftfulla recept som förbättrar sin hälsa och gör underverk för kroppen

Redan 2014 avslöjade det att det tillkommit cirka 42 000 nya gifter  i vår värld. Och det är definitivt chockerande. Men varifrån kommer alla dessa kemikalier?

En konsekvens av att många objekt i hemmet läcker kemikalier är att inomhusluften som vi andas in består av en hel del oönskade ämnen. Studier visar att människor över hela världen har flera farliga kemikalier i sig, varje dag, året runt och att en nyfödd har nära 300 industrikemikalier i sitt blod.

Även om det finns många sätt att undvika dessa gifter, kan vi tyvärr inte få bort dem helt. Så det är mycket viktigt att lära sig att ”rena” kroppen från alla gifter och naturen har faktiskt utmärkta livsmedel som kan hjälpa till att skydda vår hälsa.

Otroliga fördelarna med gurkmeja

1. Kryddan innehåller faktiskt över två dussin olika antiinflammatoriska ämnen och kurkumin, som sänker också kolesterolet och förebygger blodproppar.

2. Bland gurkmejans allra kraftfullaste hälsoeffekter är de positiva effekterna som det har på vår hjärna. Studier vid Linköpings universitet visade att kurkumin förlänger livet på bananflugor med Alzheimers.

3. På grund av kryddan s antiinflammatoriska egenskaper menar många att gurkmeja hjälper mot reumatiska symtom.

Flickr

Hur du kan använda gurkmeja dagligen

1. Gurkmeja shot

Vad behöver du?

Hur man förbereder det?

Du behöver bara pressa citron och blanda det med gurkmeja, tillsätt havssalt och din dryck är klar. Du kan också använda en juicepress, för att pressa citronen och gurkmeja.

Wikipedia Commons

2. Gurkmeja te

Om du vill ha en te med gurkmeja kan du bara hälla i lite gurkmejapulver i ditt vanliga te, men här under följer ett riktigt gott recept:

Vad behöver du?

Hur man förbereder det?

Koka vattnet, blanda i ingredienserna och låt det vara i fem minuter.

3. Gurkmeja-soppa

Vad behöver du?

Hur man gör det?

Koka gurkmeja och buljongen tillsammans i femton minuter. Krydda med lite svartpeppar och njut av din varma soppa!

Flickr

4. Gurkmeja och ägg

Detta är ett enkelt recept, du behöver bara lägga lägga på lite gurkmeja till din vanliga ägg på morgonen.

5. Gyllene mjölk

Har du dåligt med tid? Du kan bara göra en blandning av varm kokosmjölk med en tesked gurkmejapulver.

Vad behöver du?

Hur man gör det?

Koka upp alla ingredienser tillsammans!

 6. Smoothie

Om du är en smoothieälskare, testa att lägga lite gurkmeja i din vanliga smoothie. Du kan också göra en gurkmejasmoothie genom att följa nästa recept.

Hur man gör det?

Precis som alla andra smoothie, sätta dig alla ingredienser i en mixer och göra din blandning. Njut av en god och hälsosam smoothie!

7. Gurkmeja + kefir 

Detta är ett fantastiskt sätt att använda din gurkmeja på. Du behöver bara lägga till en tesked gurkmeja till din kefir och njuta!

Pixabay

Som du ser finns det många sätt att använda gurkmeja på, och du kan använda gurkmeja även i kapselform. 

Även om våra förfäder vetat detta i tusentals år tycker jag att fler borde få upptäcka alla fördelar med gurkmeja. Kan vi dessutom bjuda någon vi känner på dessa enkla recept skadar det ju ingen! 

Tryck på dela-knappen så att fler kan få behålla hälsan och må bättre! 

 

Exit mobile version