Bara en av kungligheterna på bilden heter Bernadotte – men inte den du tror

Foto: Jonas Ekströmer/Kungahuset.se

Alla har vi efternamn, men kungafamiljen är undantagen. I stället har de en liten asterisk * som markerar att de är kungliga.

Prins Carl Philip använder sig dock av Bernadotte när han kör racing-tävlingar, medan prinsessan Madeleine använt sig av namnet när hon studerade.

Den ende som heter Bernadotte i efternamn är prins Daniel.

Holger Motzkau/Wikimedia

– Han är nämligen registrerad i folkbokföringen som Daniel Westling Bernadotte. Och då är Westling mellannamn och Bernadotte ett efternamn för honom. Det är väldigt speciellt, och han står helt själv i det för det är ingen annan i kungahuset som har det på det viset. Han är unik där, säger Alexandersson som dock gissar att Estelle är Estelle Bernadotte i skolan.

Sofia heter Hennes Kungliga Höghet Prinsessan Sofia i folkbokföringen. I stället för efternamn har Sofia en liten asterisk* i slutet av namnet. Men hur kommer det sig då att inte Daniel också har det?

– Han var den förste ”vanliga” människan som gifte in sig i kungafamiljen. Det var en diskussion mellan hovet och Skatteverket hur man skulle göra med folkbokföringen. Då blev det på det viset. Sen har man gått tillbaka till en stjärna i stället, säger Alexandersson till Aftonbladet.

Foto: Erika Gerdemark/Kungahuset.se

Vår underbare prins, han är helt enkelt helt unik! Dela vidare om du också är stolt över prins Daniel och hans arbete för barns hälsa och mycket mer! 

Exit mobile version