Prins Daniels fina gest till Victoria inför alla – under kungens Nobelmiddag på Kungliga slottet

På onsdagen hade kungen sin traditionsenliga middag för Nobelpristagarna på Stockholms slott.

Kronprinsessan Victoria strålade i en vacker röd klänning med knyt i halsen, signerad Pär Engsheden, enligt Svensk Dam. I den den vackra håruppsättningen glittrade prinsessans Lilians tiara.

Under sådana här högtidstillfällen är det Sveriges blivande drottning som står i fokus och även Prins Daniel är mån om att allt strålkastarljus ska vara riktat mot Victoria en sådan här kväll.

När kungafamiljen tågade in i Karl XI:s galleri log Prins Daniel mot fotograferna, men han höll sig ändå lite i bakgrunden, skriver Svensk Dam.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel anländer till kungens traditionsenliga middag för Nobelpristagarna på Stockholms slott. Foto: Christine Olsson / TT

Daniel håller en något lägre profil när kronprinsessparet representerar kungahuset tillsammans. På kungens Nobelmiddag, går han in i en annan roll skriver Svensk Dam.

Stöttar kronprinsessan

När han på egen hand reser runt på sina kungliga uppdrag har han vanligtvis ett större kroppsspråk med gester och rörelser och han skämtar och tar egna intiativ.

Men vid stora kungliga sammanhang är det alltså viktigast att stötta kronprinsessan och föra fram henne i rampljuset. Någonting Daniel alltid gör med bravur. Då gäller det att varken le för mycket eller skymma den fantastiska Nobelklänningen.

Du är en fantastisk make Daniel! Dela gärna inlägget om du håller med.

Exit mobile version