11-årig flicka vill sjunga ‘Ave Maria’ med gatumusikanten – när hon öppnar munnen häpnar alla

När jag först såg det här klippet hade jag svårt att tro att det var på riktigt. Är det verkligen tjejen som sjunger? 

Ja, det är det. Och den här lilla flickans magiska röst borde alla höra.

Flickan heter Amira Willighagen och kommer från Nederländerna. Jag skulle vilja kalla henne ett musikaliskt underbarn. 

Som 7-åring började hon drömma om att bli operasångerska. Inte direkt något som man bara lär sig så där på uppstuds – men Amira var fast besluten. Framför datorn tittade på hon på video efter video med kända operasångare, där hon sjöng med och kopierade deras kropp- och läpprörelser.

Två år senare, utan att ha tagit en enda musiklektion, vann Amira talangshowen ”Holland’s Got Talent” med sin kraftfulla pipa. Hon hade bestämt sig – och hon hade lyckats. Amira blev snabbt en världssensation och fick resa runt och visa sin enorma begåvning för omvärlden.

Men i klippet nedan står hon inte på någon scen inför storpublik. Det är bara hon och gitarristen Vincent van Hessen på en gata i Bryssel.

Filmen är inspelad 2015 och Amira är 11 år vid tillfället. Hon såg Vincent av en slump när hon var ute och gick med sin pappa, och de frågade om hon kunde få sjunga en låt med honom. Han förstod först inte vem hon var och blev tveksam, men gick ändå med på att låta henne sjunga tillsammans med honom. Det är ett beslut han inte ångrar!

Trots att filmen är inspelad med en mobiltelefon och ljudet inte är perfekt får jag ändå gåshud när jag lyssnar på detta! Lyssna själv här nedan.

Vill du se mer av Amira? Här kan du lyssna till henne sjunga O Helga natt.

Dela gärna denna fantastiska film med dina vänner!

Publicerad av Newsner musik