Byggarbetaren sjunger ”You Raise Me Up” – men lyssna nu när kollegan stämmer in

Josh Groban har alltid imponerat på mig och skänkt mig ljus i många tunga stunder. Hans otroliga stämma kan få vem som helst att bli svag i benen – och inte minst genom låten ”You Raise Me Up” där hans röst och vackra irländska instrument ger mig gåshud.

Genom åren har vi sett mängder av mäktiga covers som gjorts på låten, bland annat av Susan Boyle och den här versionen på panflöjt. Men frågan är om jag inte tycker den här versionen vi ska få se här nedan är den häftigaste av alla.

Till en början ser det inte så speciellt ut när de två byggarbetarna står på sin arbetsplats, mitt i ett byggnadsprojekt, och säger sig kunna sjunga. Men när den första mannen börjar sjunga på ”You Raise Me Up” tappar jag nästan hakan. Inte nog med att rösten i sig är väldigt vacker. I och med att byggnaden är som den är ger akustiken den där lilla extra skjutsen som gör rösterna än mer fina. 

Men det vackraste av allt? När hans kollega stämmer in i låten – och sjunger refrängen tillsammans. Då har jag svårt att veta vart jag ska ta vägen.

Låten börjar runt 1.30 in i videon. Lyssna och njut!