Elvis Presleys privatflyg från 1962 är till salu – orörda insidan är helt fantastisk

© LiveAuctioneers

När den här lyfte ovanför molnen delade Elvis planet med sin pappa, Vernon Presley. 

© LiveAuctioneers

Efter The Kings död har planet stått på en plätt i New Mexico i över 30 år. Väljer man att studera utsidan lite noggrannare går det att se att den röda färgen är lite bortskavd. Men i övrigt tycks planet vara i ganska gott skick. 

En titt på utsidan och jag fattar direkt att det ändå är något visst med det här planet. 

Men nu tycker jag vi går in och kikar – det är där det händer grejer! 

© LiveAuctioneers

Lyxigt va? Här skulle i alla fall jag gärna slå mig till ro vid en långflygning. Men det är klart, bara en riktig rockstjärna är väl värdig en röd matta ända in i flygplanet? 

Väggarna är täckta av träpaneler och stolar och soffa insvept i röd sammet. 

© LiveAuctioneers

För den som inte är kräsen vad gäller tum funkar den här tv:n utmärkt! Hela planet är inrett om ett enda stort vardagsrum och jag kan tänka mig att det här blir ens livs flygning. 

© LiveAuctioneers

Stolarna ser mycket bekväma ut och det finns gott om benutrymme för alla gäster. Där bakom finns dessutom ett litet kök. 

© LiveAuctioneers

Titta på den här mikrovågsugnen. Den fungerar förmodligen inte längre efter alla dessa år. Samtidigt: Föreställ dig hur Elvis reser sig ur sin fåtölj, går till köket för att bre sig en klassisk Elvismacka med jordnötssmör, majonnäs, knaperstekt bacon och banan – och sen kör in den i micron. Rockhistoria! 

Och förstås jättecoolt. 

© LiveAuctioneers

Nu tycker jag vi fortsätter in i badrummet! Och jodå, här finns så klart röda gardiner och ett lyxigt handfat. Jämför detta med de trånga utrymmen som erbjuds vid valfri charterflygning… 

Visst skulle man gärna kliva in i det här flygplanet på riktigt? Jag är så glad att jag ändå fick möjligheten att se hur det såg ut på bilderna. 

Nu ska planet nämligen auktioneras ut – och på lördag (27 maj) får vi veta vem som blir den lycklige ägaren. Och hur mycket pengar personen får slanta upp. 

© LiveAuctioneers

Dela gärna detta om du också älskar Elvis! Så får dina vänner också ta en titt in i ett stycke rockhistoria.

Exit mobile version