Hennes dans får juryn att tokjubla. Nu kan svenskan vinna en miljon kronor.

Kolla in Annas audition här.

Anna Holmström är 24 år och kommer från Stockholm. Förra veckan gick hon vidare till final i den tyska talangshowen Got to Dance som drar miljonpublik varje torsdag.

– En kompis som var med i förra säsongen tipsade mig om att jag skulle söka till programmet. Då hade jag precis flyttat till Berlin och tänkte att det kunde vara ett bra sätt att träffa nya människor och lära mig bättre tyska, säger Anna Holmström.

Trots att Anna är en erfaren dansare kände hon sig inte säker på hur det skulle gå i tävlingen.
– Jag vet att jag har en högnivå dansmässigt men man vet aldrig hur man kommer framstå som svensk i tysk tv. Att komma till final i ett så stort utländsk program känns jättekul.

Efter Annas första audition utbröt glädjeyra bland juryn. Jurymedlemmen Anton Zetterholm, som också är svensk, kunde inte hålla sig och sprang fram och kramade sin landskamrat.

– Just i det ögonblicket var det så mycket ljus från strålkastarna att jag hade svårt att se vad som hände så jag var lite i chock. När han sprang fram och kramade mig kändes det jättebra, som att ha familjen där fast man inte har familjen där.

För att komma till finalen var hon tvungen att ställas mot en annan tävlande en dramatisk dansduell.

– Det var jobbigt. Men under dagen hade jag pratat med massor av mina kompisar hemma i Sverige och mina bröder som boostade mig. Mamma sa att jag skulle skita i att tänka på hur det går och bara ha kul på scenen, ”det är ju därför du älskar att dansa”. Det försökte jag visa dem i duellen sedan.

Vad ska du göra om du vinner?

– Jag har precis startat upp ett danskompani som heter Petricore Movement. Om jag vinner ska jag investera alla pengarna i att sätta uppe en egen föreställning.

Exit mobile version