Juryn flyger upp från sina stolar när de hör 12-åringens mäktiga vinnarlåt

Grace VanderWaal är inte vilken 12-åring som helst. Hon började skriva sina egna låtar hemma på flickrummet när hon var uttråkad – och med ukulele och en unik sångröst började hon snart ta sin omgivning med storm.

Under årets säsong av det amerikanska tv-programmet ”America’s Got Talent” stod hon så inför sin största utmaning så här långt i karriären. Nu gällde det att övertyga publiken och en jury med Simon Cowell i spetsen – och redan under sin audition fick 12-åringen juryn att slänga sig över knapparna som skickade henne vidare i talangjakten.

Grace tog sig hela vägen till final, en final som hölls nu i veckan. Hon försökte hålla sig iskall och bara göra sitt bästa – och visst fortsatte Grace på den inslagna vägen. Inga nerver, ingen oro, bara en flicka som sjöng från hjärtat med en talang utöver det vanliga.

Hur det gick? Du kan ju gissa själv…

Hennes vinnande bidrag startar ungefär två minuter in i klippet.

Juryns lovord säger väl egentligen det mesta – det råder inga tvivel om att 12-åringen kommer få en lysande framtid. Dela gärna vidare för att gratulera Grace till sin vinst i America’s Got Talent!

Publicerad av Newsner musik, gilla gärna