Körens känslosamma framträdande rör en hel värld till tårar

Talangjakter är så mycket mer än lättsam underhållning i sökandet efter nästa stora artist. Det är modiga människor som tar revansch på sina mobbare, tårfyllda deltagare som hedrar sina bortgångna familjemedlemmar och ungdomar som hotas att utvisas ur landet – kort och gott är programidén ett forum som många gånger blottlägger tuffa öden och viktiga frågor.

Så var också fallet när Missing People Choir nyligen gästade det populära tv-programmet Britain’s Got Talent. De är nämligen inte vilken kör som helst, utan en kör bestående av unga som gamla med en sak gemensamt: de har alla någon närstående som har försvunnit.

Till sin känslosamma låt I Miss You och omgivna av bilder på de saknade valde kören nu att öppet sjunga om smärtan, sorgen – och hoppet om att få hem sina älskade igen.

”Att ha en så här stor publik är ett så utmärkt tillfälle att nå ut med vårt budskap”, säger en körmedlem medan en annan konstaterar: ”Kanske kan någon kliva fram och berätta vad som har hänt dem”.

Ögonblicket lämnade inte heller ett öga torrt hos varken publik, jury eller tv-tittare. Titta på klippet i spelaren här under och tveka inte att dela vidare för att sprida körens viktiga meddelande!

Framträdandet börjar cirka 3 minuter in i klippet, men missa inte det gripande reportaget dessförinnan.

Glöm inte att dela vidare det rörande klippet till alla dina vänner!