Sjätteklassaren chockar skolan med magisk tolkning av världshiten

De bästa tolkningarna tycker jag är de som behåller godbitarna från originalet, på något sätt hyllar upphovsmannen, men på samma gång har en alldeles egen, unik twist, på tolkningen. Och det har vi ju sett massvis av goda exempel på.

Som när Pentatonix tolkade Leonard Cohens ”Hallelujah”. Eller varför inte när Magnus Carlson tolkade Jill Johnsons ”Kärleken är”.

Nu har jag hittat ännu en tolkning som jag älskar. Men det är inte av en etablerad artist och inte av en vuxen människa.

Den är gjord av en sjätteklassare.

Vi skriver april 2010, och 12-årige Greyson Chance kliver upp på scenen på skolans egenarrangerade talangjakt. De flesta på skolan var medvetna om att Greyson var en stjätteklassare med stor musikalisk begåvning. Därför tror de till en början att han bara ska spela piano. Han glänser och både klasskamrater och lärare applåderar 12-åringens enorma talang. Men sedan händer något.

Greyson brister plötsligt ut i sång. Han har nämligen skrivit en egen tolkning av Lady Gagas världshit ”Paparazzi”. Resultatet överraskar alla – som sekunder senare bara lutar sig tillbaka och njuter av en 12-åring med talang utöver det vanliga.

Visst är det imponerande med sådana här träffsäkra tolkningar. Och visst blir det någonting alldeles extra när en sådan här naturbegåvning till barn visar upp det i en sådan charmerande miljö. Vad månde bliva av denna fantastiska sjätteklassare.

Dela gärna så att fler får ta del av det här mästerverket!