2-årig flicka död i kraftig villabrand: ”Det är mycket tragiskt”

En tvåårig flicka har avlidit efter att ha hittats i en brinnande villa i Gullspång under natten mot tisdagen, det uppger polisen.

– Anhöriga är underrättade, säger Jens Christensen, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral till Aftonbladet.

Knappt en halvtimme före midnatt började det brinna i ett stort flerfamiljshus i Gullspång i Västra Götaland.

Enligt Patrik Svensson, teamledare på SOS Alarm, var det övertänt på ovanvåningen i ett 200 kvadratmeter stort trähus, vilket han bekräftade strax efter att larmet kom in.

2-årig flicka död i branden

I den brinnande villan bor flera familjer, flera i dessa hade tagit sig ut när brandkåren kom fram. Efteråt fick de hjälp av kommunens krisgrupp som erbjöd stöd och tak över huvudet inne i en kyrka.

OBS: Bilden är tagen vid ett annat tillfälle och har ingenting med händelsen att göra.
Foto: Johan Nilsson/TT

Inne i huset hittades en tvåårig flicka, som inte gick att rädda.

– Det är mycket tragiskt. Vår teori är att branden uppstod i samband med eldning, säger jourhavande förundersökningsledaren Mattias Skarin till Aftonbladet.

”Ingen som tänt på huset”

Mattias Skarin misstänker att branden uppstått i samband med eldning för uppvärmning, då det är tio minusgrader ute.

– Det är ingen som har tänt på huset. Teorin är att branden har uppstått i samband med eldning. Det var tio minusgrader ute, säger Mattias Skarin, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Skövde.

Misstänkte grov mordbrand

Tidigare under morgonen meddelade SVT att polisen inlett förundersökning om grov mordbrand.

– Vi har inlett en förundersökning om grov mordbrand, men det finns ingen misstänkt i nuläget, sa Jens Christensen, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, till SVT då.

Händelsen kom senare att omrubriceras, då polisen under eftersläckningsarbetet la ner misstankar om att branden skulle vara anlagd.

Polisen i Skövde har i nuläget inga misstankar om mordbrand. De har inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet.

20-tal brandmän på plats

Ett tjugotal brandmän kämpande under natten för att släcka elden, men har meddelat att villan är totalförstörd.

En person som befann sig i villan har förts till sjukhus.

Exit mobile version