5-årig flicka dog i krock med misstänkt rattfyllerist – nu startar familjevän en insamling till flickans begravning

Foto: Johan Nilsson, TT/ Shutterstock

5-årig flicka dog i en krock med misstänkt rattfyllerist utanför Halmstad i slutet på förra veckan.

Nu har en vän till familjen startat en insamling till flickans begravning och till en ny säker bil till familjen, rapporterar SVT Nyheter Halland.

5-åriga flicka dog i en frontalkrock två mil norr om Halmstad under torsdagskvällen. Flickan åkte med sin pappa och ett syskon på 1 år när en annan bil plötsligt kom körande rakt emot dem och krockade.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska det ena fordonet kastats rakt ut i en kohage medan det andra körde ner i diket på andra sidan.

Den femåriga flickan dog.

Blåste positivt

Mannen i den mötande bilen var i 50-årsåldern och blåste positivt efter olyckan. Han är nu misstänkt för rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada och vållande till annans död.

Flickans pappa berättar om olyckan på sin Facebook.

”Jag gjorde allt jag kunde för att försöka hålla dig vid liv men en man valde att sätta sig i bilen påverkad och köra fruktansvärt fort på vår sida av vägen och till slut släcka ditt lilla underbara liv du precis fått påbörja”, skriver flickans pappa i ett inlägg på Facebook.

”Du lämnar mig med ett sånt tomrum som inte går att beskriva. Det var ju alltid du och jag varje dag,” skriver pappan.

”Kommer sakna dina varma kramar när du mötte mig i dörren, dina tokigheter och idéer om allt. Du ville att pappa skulle sluta jobba så att vi kunde sälja glass tillsammans istället så vi kunde vara ihop hela dagarna.”

”Växlar mellan ilska och sorg”

Efter bara några timmar hade tusentals nåtts av pappans Facebookinlägg och människor över hela Sverige delade sin sorg i kommentarsfältet, men också en stor ilska mot den 50-åriga man som satt sig påverkad i en bil och gett sig ut på vägarna.

Men flickans familj försöker fokusera på att minnas de fina stunderna med dottern.

”Vi växlar mellan ilska och sorg men mest tomrum och tårar,” skriver han, men lägger till:

”Ilskan hjälper oss inte att få dig tillbaka vår lilla prinsessa , så vi försöker fylla tomrummet med alla fina minnen och skratt du alltid gav oss.”

Startat en insamling

Alexandra Huseby Martinsen, en nära vän till familjen, har startat en insamling till flickans begravning och till en ny säker bil till familjen. Överskottet kommer gå till att lösa praktiska saker i familjens vardag.

Fem dagar efter att insamlingen startade har drygt 182 000 kronor kommit in.

– Det berör väldigt många. Ingen ska behöva förlora ett barn, det är det värsta som kan hända. Jag är evigt tacksam och det vet jag att familjen också är. De är djupt rörda, säger Alexandra Huseby Martinsen till SVT Nyheter Halland.

Ingen ska behöva förlora sitt barn. Och ingen ska sätta sig i bilen påverkad och köra. Det är noll tolerans.

Våra tankar går till familjen och flickans anhöriga. Vila i frid.

Exit mobile version