5-årige Frode har fått nog av djurens lidande – startar insamling för utrotningshotade djur: ”Måste agera”

När 5-årige Frode Winther fick höra talas om de utrotningshotade djuren i världen fick han nog och startade en insamling.

Nu hyllas han för sitt fina initiativ.

5-årige Frode har alltid haft ett stort intresse för djur och deras betydelse för planeten. Så när de på förskolan tog upp frågan om utrotningshotade djur och situationen för elefantbeståndet träffade de tragiska nyheterna honom rakt i hjärtat.

 – I bilen på vägen hem var han jätteledsen och grät över att det ser ut som det gör. Han kunde inte släppa att det får gå till så här, säger hans mamam Cassandra Winther till Newsner.

Foto: Facebook/ Shutterstock

Och tankarna på att elefanterna en dag inte finns mer fortsatte. Och i badkaret samma kväll kom tårarna igen.

– Han sade: ”Jag kommer inte hinna bli vuxen, jag måste göra någonting nu”.

Startade insamling

Frode hade helt enkelt fått nog och bestämde sig där och då för att skänka pengar.

Mamma Cassandra hjälpte Frode att starta en insamling i hans namn och i ett inlägg på Facebook lade Frode ut en video där han vädjar till folket att samarbeta.

I samband med videon startade han en insamling till WWF, Världsnaturfonden, och redan nu är han uppe i 50 000 kronor.

– Han är helt övertygad om att han räddat elefanterna nu. Han har varit väldigt nöjd och glad över att folk har skänkt pengar, berättar Cassandra.

Väckt stor uppmärksamhet

Videon på Frode har väckt stor uppmärksamhet. Många tycker att den är rörande och enligt Cassandra är det många som fått ett uppvaknande.

– Frode är väldigt beslutsam i videon. Och jag visste inte heller om hur allvarligt hotet var mot elefanten förrän han blev så här ledsen. Och jag tror att det är flera som har fått upp ögonen för det här nu. Flera familjer skriver att de skänkt pengar och att de pratat om problematiken efteråt, säger hon.

– Våra barn är den generation som kommer säga till sina barn ”När jag var liten så fanns det elefanter”, säger hon.

”Lyssna på barnen”

Cassandra hoppas att Frode kommer bära med sig den här insamlingen i livet och känna att han kunde göra skillnad. Vidare uppmanar hon vuxenvärlden att lyssna på våra barn.

– Vi tror inte att barn förstår, eller så tycker vi att de är gulliga för att de pratar om viktiga grejer. Men Frode är ingen gullig unge, han är en människa som har förstått att vi måste agera, säger hon till Newsner och tillägger:

– Vi ska inte lyssna på barnen för att de är vår framtid. Vi ska lyssna på barnen för att de är här med oss nu.

Här kan du följa Frodes insamling.

https://startainsamling.wwf.se/participant/frodes-insamling-for-elefanter-och-andra-utrotningshotade-arter

Underbart initiativ. Tillsammans kan vi göra skillnad! Dela om du håller med.

Exit mobile version