57-årige Pierre försökte stoppa vandaliserande ungdomar – slogs blodig: ”Inget konsekvenstänk”

Pierre Zevenwacht, 57, och hans 19-årige son försökte stoppa ungdomar från att vandalisera Torggrillen i Varberg men blev då misshandlade, rapporterar GT.

Torggrillen i Varberg har vid upprepade tillfällen blivit vandaliserad av ungdomsgäng på platsen.

Till slut fick ägaren Pierre Zevenwacht, 57, och hans 19-årige son nog av skadegörelsen och bestämde sig för att försöka stoppa vandalerna.

I fredags skulle Pierres 19-årige son precis gå hem från jobbet i torggrillen när ett ungdomsgäng utanför började sparka på fasaden och slita i jalusierna.

Han bad dem att sluta men ingen av ungdomarna på platsen lyssnade. I stället blev de hotfulla och Pierre fick ett samtal från sonen där han ombads att komma dit och hjälpa till.

Pierre tvekade inte utan begav sig direkt till snabbmatsrestaurangen där fyra pojkar i 15-16-årsåldern befann sig.

Sparkades till marken

Enligt Pierre var killarna väldigt otrevliga och hotfulla. Och till slut slog de ner Pierres son.

Även Pierre blev misshandlad. De puttade på honom, slog honom flera gånger i ansiktet och sparkade mot hans ena knä.

Foto: TT/ Johan Nilsson/TT

När Pierres son kom upp på fötter attackerades han igen.

Pierre Zevenwacht ilsknade till ordentligt och skrek åt dem att sluta och ropade till förbipasserande att de skulle ringa polisen vilket en kvinna och en man gjorde.

– Då kom en liten kille fram och hotade mig och sa att han skulle döda mig. Sedan sopade han till mig rakt i ansiktet innan han gav sig i väg, säger han.

Polisen rubricerar händelsen som misshandel och skadegörelse. Men ännu finns ingen misstänkt i ärendet.

”Skulle gärna prata med pojkarna”

Pierre Zevenwacht säger att han önskar att polisen snabbt får tag i de skyldiga.

– Jag hoppas polisen hittar ungdomarna och kan förklara för dem allvaret i det de har ställt till med. Deras beteende behöver brytas. De har inget konsekvenstänk. Och en sån respektlöshet de visar mot andra människor. Jag skulle också gärna prata med pojkarna och deras föräldrar.

Men det är inte bara ungdomsgänget han är arg på. Under misshandeln stod flera personer och tittade på utan att göra något.

– Det är märkligt att man inte har ett civilkurage och kan hjälpa till när man ser en kille ligga ner på marken och hans pappa blir slagen, säger Pierre

Exit mobile version