6-åriga Melker blir retad för favoritfärgen rosa – Tilde ryter ifrån: ”Vansinnig”

6-åriga Melker Lundevall blev retad i sin skola i Kristinehamn. Det för att han gillar filmen ”Frost” och rosa.

Men när hockeyklubben BIK:s lagkapten, Mikael “Daggen” Eriksson, hörde talas om situationen bestämde han sig för att backa pojken, rapporterar Tv4.

Det finns inget värre än att se sina barn ledsna och besvikna. Att se dem tvivla på sig själva, vilka dem är och vad de tycker om.

Melker, 6 år, från Kristinehamn gillar både filmen Frost och rosa. En film och en färg, som vilka som helst. Men för det har han blivit retad i skolan.

Mamma Jessica skriver om händelsen i ett inlägg på Facebook.

”I dag kom dagen jag har väntat på, dagen jag varit så rädd för ska komma samtidigt som jag hela tiden vetat att den kommer komma. I dag kom dagen när Melker, sex år, kom hem från skolan och sa att några andra barn retar honom för hans rosa skor, för hans rosa stövlar, för hans älskade Frost-mössa, för hans rosa vantar och för hans keps med Frost-motiv. Mitt hjärta gick sönder och när jag skriver det här rinner tårarna nedför mina kinder”, skriver hon i inlägget och fortsätter:

”Melker, vår fantastiska ödmjuka underbara Melker. Du som älskar Frost, du som älskar glitter och du som har rosa, lila och rött som favoritfärger. Du som alltid väljer rosa skor och du som alltid fått ha på dig vad du vill. Det gör så ont i mig när du av dina ”kompisar” nu får höra att det är fel, att du inte kan ha rosa för att du har en snopp. Att Frost är för flickor.”

Får stöd av BIK Karlskoga

Mikael “Daggen” Eriksson, lagkapten för ishockeyklubben BIK Karlskoga, hörde talas om vad som hänt Melker och bestämde sig för att spela in en personlig hälsning just till honom.

”Vi blev väldigt ledsna här av att höra att du har blivit retad i skolan för att du gillar rosa och frost. Men jag vill bara säga till dig att jag älskar Frost. Och jag och min dotter kollar på den nästan varje morgon och varje kväll. Så du ska veta att du inte är ensam där ute. Vi ska kolla på den tillsammans någon gång ska du se”, säger han i videohälsningen och fortsätter:

”Det är helt okej att gilla olika saker. Så fortsätt göra din grej så ska du veta att du kommer bli uppskattad där ute”.

Melker blev glad över hälsningen och samma kväll tog han på sig sig rosa BIKmössa och gick stolt till affären.

I förra veckan fick Melker även chansen att träffa ”Daggen” och flera av de andra spelarna, vilket han berättar om i programmet Efter fem.

Foto: TT/ Tv4

Även programledaren Tilde de Paula Eby ryter ifrån mot mobbningen.

– Är det något man blir vansinnig över så är det barn som inte får vara sig själva, säger hon.

”Finns inget rätt eller fel”

Enligt mamma Jessica har skolan visat stort stöd till Melker. Men Jessica hoppas att även föräldrar och andra vuxna tänker på hur de pratar med sina barn och vad de signalerar.

”Snälla föräldrar och andra vuxna där ute, tänk på vad ni lär era barn och vilka signaler ni sänder ut för det är ni som lär dem att rosa är för tjejer och blått är för killar. Prata med era barn om allas lika värde, om att alla gillar olika och att det inte finns något rätt eller fel. Snälla prata med era barn om att inte reta andra barn, inte för något. Det är inte meningen att Melker, eller något annat barn, ska behöva komma hem från skolan och vara ledsen för att hen har ”fel” kläder eller ”fel” färg på sina kläder eller skor. , skriver hon i inlägget.

Inget barn ska bli retad för att gilla olika. Dela om du håller med.

Exit mobile version