70 personer samlades för dagsfest mitt i pandemin: ”Kunde inte hantera situationen”

En brunch med alkohol och 70 närvarande spårade enligt vittnen ur under lördagen. Brunchfesten ägde enligt Aftonbladet rum på hotell Pigalle i centrala Göteborg, och bilder visar hur deltagarna dansade på borden och kramades.

– Anställda upplevde det som lite jobbigt när detta evenemanget började spåra ur lite grann och man inte kunde hantera situationen, säger hotellets vd Patrick Olsson till Aftonbladet. 

Det var i lördags som den bokade brunchen på lyxhotellet Pigalle urartade som om pandemin inte fanns, enligt uppgifter till Aftonbladet

70 kvinnor samlades på hotellet för att äta och dricka i varandras sällskap, efter att ha blivit inbjudna via Facebookevenemanget ”Babes who brunch”. 

Dansade på bord och stolar

Enligt Aftonbladet har Facebookgruppen närmare 500 medlemmar, och alla uppmanades att “ta med sig sina bästa babes” till den stora brunchen som skulle äga rum på lördagen. Detta trots Folkhälsomyndigheten uppmaningar om att begränsa sina umgängen. 

OBS: Genrebilder. Foto: Shutterstock

När Aftonbladet pratar med arrangören av brunchen säger denne att förutsättningarna för att få delta var att samtliga deltagare kunde visa upp att de var vaccinerade eller har antikroppar. 

– Vi hade två premisser och det var vaccination och antikroppar. Har man vaccinerat sig så har man. Ska jag inte få dansa eller ge min vän en kram då?, säger arrangören till Aftonbladet. 

Enligt hotellets vd tyckte några anställda att det var jobbigt att brunchen med så många deltagare eskalerade till dans på bord och stolar. 

Uppmanades att inte lägga ut bilder i sociala medier

När Aftonbladet frågar arrangören varför deltagarna uppmanades att låta bli att lägga upp innehåll på sociala medier svarade denne: 

– För att vi visste hur det skulle bli då. Att saker skulle tas ur sitt sammanhang. Det är lätt för er att säga, som bara har sett bilder och filmer, men alla som känner mig vet att jag inte skulle skapa ett evenemang utan dessa premisser.

Enligt hotellets vd hade han ingen anledning att tro att en sådan typ av bokning skulle urarta på det sättet.

Vad tycker du om det här? Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarsfältet på Facebook.

Exit mobile version