78-åringens arm bröts och gick ur led på äldreboendet – fick vård först dagen efter: ”Oskyldig och försvarslös”

78-åriga Aila Heimonen fick en fraktur på överarmen och hennes arm gick ur led. Skadan skedde på ett äldreboende i Kramfors.

Men hon fick ingen vård förrän dagen efter. Dessutom vet ingen på boendet vad som har hänt, det rapporterar P4 Västernorrland.

78-åriga Aila Heimonen var svårt dement fick en fraktur på överarmen och hennes arm gick ur led, men trots att det hände på äldreboendet är det ingen som vet var eller hur det hände.

Inte heller finns det någon anteckning om olycksfall eller tillbud.

Enligt P4 Västerbotten dröjde det dessutom till nästa dag innan Aila fick vård. Och väl där gick den inte att få på plats igen.

Sjukhus
Foto: TT

Aila Heimonens dotter, Nina Heimonen, tycker att det borde finnas någon ur personalen som vet någonting.

– Här är det någon som mörkar något , det är jag helt övertygad om. Man kanske tappar taget, rycker till i armen och sedan tänker ”nja, vi säger ingenting”. Jag vet inte hur de har tänkt men de anmäldes inte vid tillfället och det innebar massa onödigt lidande för mamma, säger hon till P4 Västernorrland.

Aila dog på sjukhuset i söndags och Kramfors kommun har nu startat en egen utredning om vad som har hänt.

– Oskyldig och försvarslös dement åldring, som inte kan säga något och sedan får ligga där och lida, säger dottern till P4 Västernorrland.

Hon tillägger:

– Jag vill inte att någon annan anhörig ska behöva uppleva det här traumat och det här fruktansvärda att se sin mamma ligga i en sjukhussäng som ett skadeskjutet djur och titta dig i ögonen, det är mer än man klarar av. Jag vill att någon ska ta sitt ansvar.

Vad tycker du om det här?

Exit mobile version