94-åriga Ruths fina gest – skänker stort miljonarv till förmån för sjuka barn: ”Väldigt välkommen”

Foto: Facebook

94-åriga Ruth skänker en stor del av sitt arv till Drottning Silvias barnsjukhus.

I veckan lämnade hon över en jättecheck till sjukhusets insamlingsstiftelse, det skriver Universitetssjukhuset på sin Facebook.

94-åriga Ruth Arkby är änka sedan 60 år tillbaka och nyligen dog hennes lillebror.

Då varken han eller Ruth har några barn så hade de pratat om att ge deras arv till välgörande ändamål.

– Vi hade pratat om det, min bror och jag, att skänka vårt sammanlagda överskott till välgörande ändamål. Knappast kan man ge det till någon bättre än till barnen på sjukhuset, säger Ruth.

Donerar 2 miljoner

Ja, Ruth bestämde sig till slut för att donera hela 2 miljoner kronor till Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus.

Stiftelsen har funnits i tjugo år och har som uppdrag att skapa glädje för barn och familjer som vårdas på Drottning Silvias barnsjukhus. Det genom att exempelvis anordna aktiviteter och skapa fina och roliga miljöer runt om på sjukhuset.

Men det kan också handla om att bekosta syskonstödjare, clowner eller stickpresenter.

Bjöd avdelningen på tårta

Lisa Tisell som är verksamhetsansvarig på Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus, berättar att gåvan kom väl till pass då stiftelsen gått på knäna under pandemin.

– Men under pandemin har vi fått ställa in många aktiviteter, och vi har också fått ställa in insamlingseventen vi brukar ha. Ruths gåva är därför väldigt välkommen, säger Lisa Tisell.

Under onsdagen lämnades pengarna över till stiftelsen, allt skedde på äldreboendet i Västra Frölunda där Ruth bor. Som tack bjöd insamlingsstiftelsen hela avdelningen på tårta.

Vilket fint initiativ. Ruth har ett stort hjärta.

Exit mobile version