Ambulansförare dog i viltolycka – hedras av sina kollegor med en tyst minut

Foto: Facebook/Stina Stjernkvist, TT

Ambulansföraren omkom efter viltolyckan utanför Åtvidaberg.
Nu hedras minnet av honom med en tyst minut – av blåljuspersonal i hela Sverige.

Det var på måndagsmorgonen som vi nåddes av beskedet att en ambulansförare omkommit i en tragisk viltolycka utanför Åtvidaberg.

”De båda drabbade personerna i ambulansen var båda män i 50-årsåldern. Föraren skadades så allvarligt att han avled på olycksplatsen och passageraren skadades också, oklart hur allvarligt. Den avlidnes anhöriga är underrättade”, skrev polisen på sin hemsida på måndagen.

Genrebild. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Dagarna efter olyckan har kollegor runtom i Sverige hedrat minnet av den avlidne ambulansföraren.

”Ambulanspersonal i Örebro hedrade sin kollega som dött i tjänsten i en viltolycka igår — med en tyst minut utanför slottet. Kollegan körde in i en hjort utanför Åtvidaberg”, skriver P4 Örebro på sin Facebook-sida:

Polisen sörjer blåljuskollegan

Även polisen i andra delar av landet har visat sitt deltagande i sorgen.

Polisen i Göteborg skriver känslosamt: ”En kollega ur blåljusfamiljen har avlidit och en annan skadats. Ni prioriterar andras liv före era egna. Ni är hjältar i våra ögon. Våra tankar går till anhöriga, vänner och arbetskollegor”.

På polisstationen i Huddinge utanför Stockholm har fanan vajat på halv stång.

Polis och räddningstjänst i Jämtland visar sitt deltagande i sorgen med en tyst minut. ”Med sorg i våra hjärtan skickar vi våra varmaste tankar till anhöriga, vänner och kollegor. Brandmän och poliser samt ambulanspersonal (på larm i sina bilar) från Räddningstjänsten Jämtland”, skriver Räddningstjänsten Jämtland på Facebook.

Vila i frid.

Exit mobile version