Badvakter har fått nog av lata föräldrar – vädjar till alla vuxna att hålla koll på sina barn i vattnet

Håll uppsikt över era barn.

Så lyder badpersonalen på Luleås utebads livsviktiga uppmaning till alla föräldrar i sommar, det rapporterar SVT Västerbotten.

Sommaren är äntligen här, något som för många betyder härliga dagar med sol och bad.

Men som förälder eller medföljande vuxen till barn som ska bada gäller det att inte koppla av helt och hållet. Faran kan nämligen vara framme när du minst anar det.

Flera tillbud på badplatsen

Förra sommaren inträffade flera tillbud på Luleås utebad som höll på att sluta illa. Bland annat menar badpersonalen att de vid flera tillfällen upptäckt barn som lämnats utan uppmärksamhet från medföljande vuxna.

Något som resulterade i att badvakterna fick hoppa i och plocka upp barnen.

badplats, barn
Foto: TT

Nu har badpersonalen fått nog av föräldrar som inte har tillräckligt bra koll på sina barn i vattnet.

– Vi tyckte att vi hade för många incidenter förra sommaren där föräldrar eller medföljande vuxna till ej simkunniga barn inte hade tillräckligt bra koll, säger Johan Nilsson, arbetsledare vid badverksamheten i Luleå till SVT Västerbotten.

Badvakternas vädjan till alla föräldrar

Inför årets badsäsong vädjar badpersonalen i Luleå, via kampanjen ”Håll koll!” till föräldrar och andra vuxna som besöker Aronsbadet och Råneåpoolen att hålla koll på barnen.

– Som förälder eller medföljande vuxen så är det du som har ansvaret för barnet, inte badvakterna. Vi finns här för att hjälpa till och förebygga incidenter men vi kan inte ha koll på allt, säger Johan Nilsson till SVT.

Exit mobile version