Bonden Lennart säljer solrosor – skänker alla pengar till kampen mot barncancer: ”Vill bidra”

Nu står bonden Lennarts solrosor klara för självplock i Gammalkil – och den som plockar skänker samtidigt en slant till kampen mot cancer.

Redan i våras bestämde sig Lennart Pettersson i Gammalkil söder om Linköping för att odla och sälja solrosor och skänka pengarna till barncancerfonden.

Reaktionerna från allmänheten var snabba och positiva och redan från start var människor sugna på att bidra till forskningen.

– Det har bara varit positiva reaktioner. Hittills har vi haft 224 besök, säger Lennart till Newsner och tillägger:

– Vi skämtade i början om att det skulle vara fantastiskt att komma upp i 10 000 kronor men det var vi uppe i redan efter en och en halv vecka.

Samlat in över 20 000 kronor

Idag är det målet slaget med råge och så sent som i fredags var insalingen uppe i det dubbla.

– Det är jätteroligt, helt fantastiskt är det faktiskt, säger han till Newsner.

Lennart Pettersson
Foto:Privat

Lennart poängterar att det är tre parter som är inblandade i insamlingen. Dels är det Lennart och hans familj som äger gården och marken. Sedan är det Svenska foder som är spannmålshandlare och sist men inte minst en granne som hjälpt till att så alla blommor.

Men inspirationen till insamlingen kom från 26-åriga dottern Julia.

– Det var hon som började prata om det här och drog igång det hela. Och det var ingen tvekan för oss att vilja bidra. Vi känner ju till att många lider av denna fruktansvärda sjukdom som dessutom drabbar barn.

Uppmanar andra att göra liknande initiativ

Lennart beskriver tiden med insamlingen som inspirerande.

– Solrosfältet ligger vid en av våra gårdar och vi åker ju förbi där fram och tillbaka. Man ser hur folk är ute och plockar och ställer sig och swishar, det gör mig så himla glad. Det är inspirerande.

Foto:Privat

Nu uppmanar Lennart andra att dra igång liknande initiativ.

– Det tycker jag absolut att man ska göra. Vi kommer fortsätta med det här nästa år också, ingen tvekan, säger Lennart till Newsner.

Exit mobile version