Butikspersonal trötta på semesterfirare som handlar halvnakna – nu inför de regel: ”Inte hygieniskt”

Många semesterfirare som går raka vägen från stranden till butiken struntar i att ta på sig kläder på överkroppen. Men nu har butikspersonal på flera håll tröttnat på halvnakna kunder. På Willys och Ica i Falkenberg har man nu valt att vidta åtgärder. 

– Vi har med matvaror och färskvaror att göra och det är inte hygieniskt, säger Ralf Möller, butikschef på Willys i Falkenberg till tidningen Hallands Nyheter.. 

Halvnakna kunder i butikerna är personal på populära semesterorter vana vid. Men flera har fått nog av de som kommer in i bar överkropp eller för lite på sig. Enligt Ralf Möller, butikschef på Willys i Falkenberg, så är det andra kunder som klagat när folk kommer in och handlar utan kläder. 

Sätter upp skyltar

Av både hygienskäl och trivsel valde Willys i Falkenberg att sätta upp skyltar med en tydlig uppmaning: 

”För allas trivsel och bekvämlighet samt av hygienhänsyn ber vi alla våra kunder att vara fullt påklädda när man vistas inne i butiken, tack!”.

Foto: Shutterstock

Att komma in i endast badbyxor är numera inte ett alternativ, varken för boende eller semesterfirande turister. 

– Vi har haft en del kunder som precis har varit på stranden som bara kommer in med badbyxor, säger Ralf Möller, butikschef vid Willys i Falkenberg till tidningen Hallands Nyheter. 

Butiker stoppar halvnakna

Även Ica i Falkenberg vill stoppa folk från att handla halvnakna. 

– Vi har med matvaror och färskvaror att göra och det är inte hygieniskt. Att gå barfota är också farligt. Det kan gå sönder saker i en butik som man sedan kan skära sig på, säger Annelie Kuusk Jonsson, Ica-handlare till Hallands Nyheter.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Vad tycker du om det här? Ska man få gå halvnaken i butiken på semestern eller bör fler införa en stopp-regel?

Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet på Facebook, för att se om fler tycker som du.

Exit mobile version